Stand van zaken na één maand met nieuw jeugdteam.

04.03.2021

Beste Racingvrienden,

het is ondertussen een maand geleden dat onze tvjo ontslag nam. De club heeft toen meteen gereageerd. Er is een nieuw team samengesteld die de leiding en de verantwoordelijkheid nemen, ten voordele van onze jeugdwerking. Dit project krijgt de volledige steun van voorzitter Luc Pennoit, de leden van Raad van Beheer en jeugdvoorzitter Peter Demaret. Op deze manier is er een veel breder draagvlak gecreëerd, waarbij we dit seizoen willen zorgen voor continuïteit, maar vooral met als doelstelling om volgend seizoen een nog meer kwalitatieve jeugdopleiding aan te bieden. 

Open communicatie

Een transparante communicatie is één van de vele doelstellingen. Graag willen we je nu al een stand van zaken geven. De volgende weken willen we meermaals een update geven. Hans Depuydt zal je via de bestaande clubkanalen - de jeugdwebsite en de sociale mediakanalen van KRC Gent - informeren over wat is beslist of gerealiseerd of over onze plannen. 

In het huidige seizoen blijven we in deze coronacrisis alle jeugdspelers trainingen aanbieden volgens de regels die vanwege de overheid en Voetbal Vlaanderen worden opgelegd. Tot eind mei. Van zodra er een mogelijkheid is om wedstrijden of andere clubactiviteiten te organiseren, zullen we hiervoor meteen het initiatief nemen. Al ziet het er voorlopig niet naar uit dat er op korte termijn veel mogelijkheden zullen zijn. 

Voorbereidingen volgend seizoen en vacatures trainersstaf

We kunnen alleen maar hopen dat volgend seizoen opnieuw een 'normaal' verloop zal krijgen. In elk geval is het jeugdteam al volop bezig met de voorbereidingen. In de bovenbouw (vanaf U13), onder leiding van coördinator Dirk Van der Putten, zijn op één na alle trainersposten ingevuld. De evaluatiemomenten zijn gecommuniceerd aan de spelers en ouders. De gesprekken met kandidaat-trainers voor de U16 zijn ondertussen opgestart. 

Voor de middenbouw (U10-U12), onder leiding van coördinator Wesley De Potter, worden er contacten gelegd met kandidaat-trainers en voor de twee vacatures zijn er al verkennende gesprekken bezig.

Bij de onderbouw (U6-U9), onder leiding van coördinator Marc Careel zijn er drie vacatures.

Het belangrijkste nieuws om daar te vermelden is dat we vanaf augustus al met een volwaardige U6-ploeg van start gaan, één keer per week krijgt deze categorie Multimove aangeboden, dat is een gevarieerd bewegingsprogramma dat de algemene ontwikkeling van kinderen stimuleert. Onze club wil op korte termijn ook werk maken van een nog grotere instroom van jonge, talentvolle spelers bij U6 en U7. 

Jeugdmanager centraal aanspreekpunt

Onze nieuwe jeugdmanager, Jan Tillieu, heeft het beheer en opvolging van ProSoccerData overgenomen van Natalie Lippens. Onze jeugdmanager zal ook alle in- en uitgaande jeugdtransfers opvolgen. Bovendien is Jan het aanspreekpunt voor alle extra-sportieve zaken, zoals pestgedrag aanpakken en voorkomen. Samen met Luc Martens is Jan ook verantwoordelijk voor de organisatie van en communicatie over tornooien en clubactiviteiten in onze jeugdwerking. Er wordt ook werk gemaakt van de heropstart van de ouderraad en een feedbackvergadering met alle afgevaardigden. Ook de samenwerking met de Elk Talent Telt-partnerclubs zal in de komende periode nog verder worden verbeterd.

Verder hopen we het partnerships met al onze huidige sponsors te kunnen verlengen en hopen we vooral, in tijden waar elke club het financieel moeilijk heeft, toch nieuwe sponsors te kunnen aantrekken. 

 

De club hoopt dat iedereen van onze Racing familie hiermee al wat meer inzicht heeft gekregen in de stand van zaken bij onze jeugdwerking. We willen hard blijven werken om alle leden van Racing Gent nog dichter bij elkaar te kunnen brengen, zeker in deze moeilijke tijden. 

De komende weken willen we je in elk geval verder blijven informeren over allerlei evoluties. 

Met sportieve groet, 

het jeugdteam