KRC Gent is UiTpas partner dankzij samenwerking met KAA Gent

logo UiTPAS

Samen met alle andere ETT clubs is Racing Gent  een UiTPAS partner. Daarmee wordt o.a. voetballen een pak goedkoper voor kansarme kinderen. De vijftien clubs die aangesloten zijn bij Elk Talent Telt-clubs, waaronder KAA Gent, betalen samen met de Stad dan 80 procent van het lidgeld. Dankzij de UiTpas worden de kwetsbare gezinnen bovendien niet langer gebrandmerkt. Ook niet kwetsbare gezinnen met een UiTPAS kunnen punten sparen.

Wat is UiTPAS?

UiTpas Gent is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent. Schrijf je je in voor de voetbalclub? Dan spaar je automatisch 25 punten op je UiTpas. Ben je inwoner van Gent en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting op de inschrijvingsgeld.
Alle informatie over UiTpas Gent vind je op: https://uitin.gent.be/uitpas/wat.

Waarom UiTPAS?

Voor kansarme gezinnen betekent het inschrijvingsgeld vaak een grote hap uit hun beperkte budget. Met een laattijdige of niet betaling als gevolg. Het gebeurt dan ook vaak dat een verantwoordelijke van de club contact opneemt met die ouders. Na een gesprek wordt vanuit de club naar een oplossing gezocht. Aan die stigmatiserende situatie komt een einde dankzij de Stad Gent, de Uitpas en Elk Talent Telt, het fonds dat Gentse kinderen de kans wil geven om in zo goed mogelijke omstandigheden te voetballen. Kansarme kinderen die zich inschrijven bij een van de vijftien Elk Talent Telt-clubs, betalen slechts 20 procent van het inschrijvingsgeld. De overige 80 procent wordt betaald door de Stad (40 procent) en de club (40 procent). Als meer dan vijf procent van de leden van één club onder dat tarief valt, betaalt de Stad de volledige 80 procent.

Geen confronterend gesprek

De registratie van kansarme kinderen gebeurt via de Uitpas met kansentarief. Die wordt toegekend aan wie recht heeft op een verhoogde tegemoet­koming of in schuldbemiddeling zit. De Uitpas toont bij de inschrijving discreet onder welk tarief een kind valt. Er zijn dus geen confronterende gesprekken met ­ouders meer nodig wanneer plots geen lidgeld meer wordt betaald. De vijftien clubs van Elk Talent Telt vertegenwoordigen samen 3.000 jeugdspelers. Hun beslissing om in het systeem van de Uitpas te stappen, was unaniem. 

Heb je nog geen UiTPAS?

De UiTpas kost maximaal 5 euro en kan door zowel Gentenaars als niet-Gentenaars aangekocht worden (vanaf 3 jaar). Inwoners van Gent die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming of in schuldbemiddeling zijn, hebben recht op een UiTpas met kansentarief. Zij krijgen dankzij hun UiTpas automatisch korting bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten. De UiTPAS is te koop in de Stadswinkel, bij de Jeugddienst, in bibliotheek De Krook, het Mobiel Dienstencentrum, Uitbureau, in het Infopunt Campus Prins Filip, het Infopunt De Knoop, het Infopunt Sint-Martensstraat en het Infopunt Sint-Amandsberg. De basisprijs voor een UiTpas is €5, kinderen en jongeren tot 18 jaar betalen maar €2 en iedereen die recht heeft op het kansentarief betaalt €1 voor de UiTpas.

Hoe werkt UiTPAS voor onze club?

Kinderen in het bezit van een UiTpas kunnen bij de club langskomen voor het inruilen van hun spaarpunten. Inwoners van Gent die recht hebben op een verhoogde tegemoedkoming betalen slechts 20% van het inschrijvingsgeld. De overige 80% wordt betaald door de stad Gent en door KRC Gent (elk 40%). Verantwoordelijke bij KRC Gent is Jan Tillieu. Hij te bereiken via het volgende e-mailadres: jeugdmanager@krcgent.be