Medische ondersteuning

We hechten veel belang aan de fysieke gezondheid en ook aan het mentaal welzijn van onze spelers. Hieronder kun je de stappen die nodig zijn bij de opvolging van een blessure.

1. De eerste melding van een blessure gebeurt bij de trainer en coördinator en graag ook steeds de jeugdmanager (Caroline Berckmoes) verwittigen. 

procedure: 

- bij een zware blessure moet je ook altijd zo snel mogelijk het formulier van een ongevalsaangifte laten invullen door een arts. 

- bij een kleine blessure kun je de clublkiné Sven De Maere of Frank Wezenbeek raadplegen. De club regelt hiervoor een afspraak. 

2. Gedurende het herstel, dat verloopt bij de clubkiné of via een eigen kiné, blijft de speler hierover communiceren met de trainer. 

3. Na de behandeling neemt de speler (of ouder) contact op met de trainer: 

De trainer zal de speler dan uitnodigen op de revatraining die wordt gegeven door de REVAcoach Jari Desot (dit gebeurt van zodra de speler drie weten out is). Deze REVA-trainingen vinden plaats op dinsdag en donderdag tussen 17u30-18u in Oostakker. Nadien zal de trainer deze speler weer uitnodigen om deel te nemen aan de teamtraining (volgens de instructies van de kiné). 

Voor verdere vragen hierover kun je steeds contact opnemen met jeugdmanager Caroline Berckmoes, via: jeugdmanager@krcgent.be 

Hieronder kun je ook de pdf vinden van het formulier van de ongevalaangifte die je telkens zo snel mogelijk moet laten invullen door een arts, in geval van een ernstige blessure die een speler heeft opgelopen tijdens een training of een wedstrijd.

Dit formulier moet je dan ook zo snel mogelijk doormailen naar de jeugdmanager. 

Downloads: