Resultaten fairplayklassement.

10.02.2024

Voetbal Vlaanderen heeft onlangs de tussentijdse resultaten bekendgemaakt van het fairplayklassement. De resultaten zijn bemoedigend, maar het is belangrijk dat we allemaal samen hard blijven werken aan een positieve sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarbij iedereen volop plezier kan beleven tijdens de wedstrijd. 

Concepten zoals fairplay en respect zijn vaak moeilijk concreet en tastbaar te maken, zeker voor jonge voetballers. Daarom is Voetbal Vlaanderen dit seizoen gestart met een nieuw initiatief: het fairplayklassement. Dat klassement laat op een heel eenvoudige en speelse manier toe om als trainer samen met je spelers of speelsters en de begeleiders en ouders aandacht te besteden aan deze begrepen? 

Hoe werkt het fairplayklassement? 

Na elke wedstrijd geeft de (gelegenheids)scheidsrechter of clubverantwoordelijke van de thuisploeg die de wedstrijdbladen invult punten aan beide ploegen. Er worden vijf parameters mee in rekening gebracht: spelers, supporters, coach(es), afgevaardigde en fairplayouder. 

Alle ploegen die na de heenronde gemiddeld meer dan 80% hebben gescoord hebben ondertussen een fairplaycertificaat ontvangen. Dat zal ook het geval zijn na de terugronde. 

Hoe zijn de tussentijdse resultaten? 

91,3 procent van de ploegen behaalt een score van boven de 80 en 62,2 procent behaalt zelfs een score van boven de 90. 

Laten we er samen aan werken om dit cijfer in de tweede seizoenshelft nog verder op te krikken.