Multimove zet U6-Ratjes in beweging.

25.02.2021

KRC Gent start met Multimove bij de categorie U6. 

"Multimove voor kinderen'' biedt kinderen een breed bewegingsprogramma aan, waarin de focus ligt op de algemene ontwikkeling van de twaalf bewegingsvaardigheden bij kinderen (werpen en vangen, rollen, springen en landen, zwaaien, dribbelen,...). Deze bewegingsvaardigheden zijn van belang voor de algemene motorische ontwikkeling van kinderen, en het is nog beter dat de twaalf bewegingsvaardigheden al op jonge leeftijd worden geprikkeld. 

Coördinator onderbouw Marc Careel: ''Studies tonen aan dat een brede sportieve opleiding, zoals bijvoorbeeld het aanbieden van multimove, cruciaal is om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden, zoals voetbal, nog beter te kunnen aanleren en trainen. Vandaar onze keuze om een gevarieerd sportaanbod voor te schotelen."

Vanaf het seizoen 2021-2022 zal de categorie U6 gedurende de eerste maanden wekelijks één multimove-sessie krijgen en één voetbaltraining. Na een aantal maanden zal worden overgeschakeld op twee voetbaltrainingen per week. De multimove-sessies worden gegeven door Robin Van Den Bosch (Lesgever aan de opleiding Multimove), de voetbaltrainingen zullen telkens worden geleid door Timothy Rootsaert, die al een aantal jaar aan de slag is bij de onderbouw van KRC Gent. 

Daarenboven zal de U6 op regelmatige basis 2 vs 2-vriendenwedstrijd spelen tegen ploegen uit de buurt. 

De trainingen bij de U6 gaan van start begin augustus. Het lidgeld voor het volledige seizoen bedraagt 275 euro. 

Wie zijn zoon of dochter wil inschrijven in de categorie U6 (= geboortejaar 2016) kan een mail sturen naar coördinator onderbouw Marc Careel.

e-mail: marc.careel@telenet.be