Beperkende maatregel: kleedkamers blijven gesloten bij de trainingen.

25.10.2021

Na overleg heeft het jeugdbestuur vanavond besloten om zelf opnieuw een beperkende maatregel in te voeren om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan: vanaf woensdag 27 oktober zullen de kleedkamers opnieuw gesloten blijven tijdens alle trainingen van al onze jeugdploegen. Deze maatregel geldt zowel op het jeugdcomplex in Oostakker als op de Blaarmeersen.

De voorbije weken waren er zowel in onze club als bij sommige van onze tegenstanders een aantal coronabesmettingen vastgesteld. De nodige maatregelen in de verschillende ploegen zijn meteen genomen, maar we willen voorkomen dat er de volgende dagen en weken nog meer kans is op besmetting. De waarden op de CO2-meters in de kleedkamers hebben de voorbije dagen aangetoond dat we al vrij snel de toegelaten waarden overschrijden. Tijdens de trainingen kunnen we die waarden bovendien minder goed monitoren dan voor of na de wedstrijden. We willen dus opnieuw aan alle spelers en hun ouders vragen om in sportkledij naar de training te komen en om - voorlopig - thuis te douchen. Bij de wedstrijden is het voorlopig wél nog mogelijk om gebruik te maken van de  kleedkamers en dus ook van de douches, dan kunnen de trainers en afgevaardigden meer of in elk geval beter toezien op de waarden die worden aangegeven op de CO2-meters en kunnen ze de kleedkamer tijdig verluchten of vrijmaken.

We zijn er ons van bewust dat dit voor sommige spelers of ouders wat meer praktisch geregel vraagt, anderzijds hopen we op die manier gespaard te blijven van een verdere verspreiding van het coronavirus. We willen met deze beperkende maatregel dus anticiperen, want we vinden het belangrijker dat we gewoon kunnen blijven trainen en dat we ook wedstrijden kunnen blijven spelen met publiek. Een kleedkamer tijdelijk sluiten is dan ook de minst ingrijpende en de meest haalbare beperkende maatregel voor iedereen. We danken je voor je begrip.