U17 boekt 1-2 zege op KSV Oudenaarde.

28.10.2022
Op het veld van KSV Oudenaarde waren onze Ratjes de eerste twintig minuten heer en meester over het spel. Dat vertaalde zich slechts in een karige Gentse voorsprong na mistasten in de thuisdefensie.  Nadien verwaterde het spel aan beide kanten, maar toch wist Oudenaarde diep in de extra tijd voor de rust op gelijke hoogte te komen, deze keer na mistasten in de Gentse defensie. Na de rust deden onze Ratjes na een mooie individuele actie nogmaals de netten trillen. De late Oudenaardse stormloop die volgde bracht geen zoden aan de dijk tegen de stug verdedigende Gentse U17, waardoor de Ratten verdiend de 3 punten in hun voetbaltas staken richting Uustakkkkreeee.

Kort nadat de scheids het eerste fluitsignaal lanceerde, kreeg Oudenaarde al een vrije trap vanop onze rechterflank, halverwege onze helft van het terrein. Finn Cotter zwiepte de bal met links voor doel, waarna thuisspeler Stan Van Steenbrugge de bal links naast ons doel kopte. Een paar tellen later staken de Ratjes de neus een eerste keer aan het venster, na een vlotte combinatie die achterin startte bij Emile Van Hoecke. De bal ging over onze linkse flank via Roan François en Amin Amzir tot bij onze spits Eno Nuytens, diens schot werd echter nog net afgeblokt door de thuis defensie. Nadien volgde een luwe periode qua kansen, waarbij de Ratjes wel constant veldoverwicht hadden en op de Oudenaardse terrein helft bleven kamperen. Voor echte dreiging was het wachten tot een foutje in de thuis verdediging zowat halverwege de eerste periode. Thuis doelman Colin Dhondt speelde het leer centraal in de voeten van ploegmakker Tobi Ottevaere, die zijn controle half miste, waardoor de alerte en druk zettende Eno Nuytens zijn moment gekomen achtte: hij veroverde de bal, ging op de doelman af en trapte uiterst beheerst onze Ratjes verdiend op voorsprong (0-1). Kort nadien creëerden onze Ratjes al nieuw gevaar, vanop de rechtsachter kon Allhoeseni Kane onze centrumspits Eno Nuytens bereiken, die de bal verlengde naar onze linkerflank tot bij Amin Amzir. Hij sneed naar binnen en trapte hard op doel, de thuis doelman pareerde het schot verdienstelijk. De Gentse dreiging bleef aanhouden, en kort nadien was het Akram El Kharraz die vanop de flank een prima voorzet richting Oudenaards penaltypunt lanceerde, Robben Hoste was op post maar kon net niet met het hoofd bij de bal. In het slot van de eerste periode stuurde Roan François de bal in het straatje en bracht zo Robben Hoste in stelling, die met zijn rechter van net buiten de Oudenaardse baklijn de bal rechts naast en over doel stuurde. Na een goede Gentse eerste periode, waarin Oudenaarde geen noemenswaardig gevaar creëerde, stond het zodoende 0-1 voor onze Ratjes.

In de tweede periode hadden onze U17 het moeilijk om hetzelfde voetbal en overwicht als in de eerste periode op de mat te brengen, waardoor er meer evenwicht in de wedstrijd zat. Na een Gentse fout op thuisspeler Leandros Van Lierde centraal voor ons doel, net buiten onze baklijn, kreeg de thuisploeg een vrije trap op een niet onaardige plaats. Thuisspeler Mathijs De Poortere trapte rechtstreeks op doel, waarmee onze doelman Aaron Vangeem een eerste keer echt aan het werk werd gezet. De poging werd klemvast gestopt. Het voetbal aan beide kanten werd na deze poging toch iets te slordig. Onze Ratjes speelden te onrustig, en speelden de bal veel te snel diep, zonder dat hieruit echt gevaar volgde. Het was wachten tot diep in de tweede periode voor eindelijk nog eens een uitgespeelde kans. Gentenaar Karahan Yaldizkaya kon vanop links na samenspel met Amin Amzir op doel trappen, thuis doelman Colin Dhondt duwde de bal in hoekschop die geen verder gevaar opleverde. Amper een minuutje later was het terug Karahan Yaldizkaya die voor gevaar zorgde, deze keer trapte hij de bal richting rechter benedenhoek van het thuis doel, maar ook de thuis doelman had dat prima gelezen en weg was het gevaar. Kort voor het eind van deze periode, kon Allhoeseni Kane op de rechterflank Tiago Blauwers op snelheid lanceren, diens poging tot voorzet werd door de thuis defensie alsnog in hoekschop gewerkt. Het venijn zit ook in Oudenaarde in de staart, diep in blessure tijd van de tweede periode, recupereerde Chahin Ben Brahim de bal net buiten onze 16m, hij speelde vervolgens achteruit in op Renzo Meyvaert, die zijn controle half miste net als eerder in de match aan de kant van Oudenaarde. Het leek even alsof hij zich kon herstellen, maar het was finaal thuisspeler Glenn Tangala die de bal afsnoepte en onze doelman kansloos liet door de 1-1 tegen onze netten te trappen. Toch een domper van formaat met de rust in zicht, vooral omdat Oudenaarde nog geen uitgespeelde kansen bij elkaar wist te voetballen.

Na de rust ging het spel goed op en af, met soms veel gebikkel om de bal. In de 46ste minuut kwam Denzel Laroy zo in het scheidsrechtersboekje te staan met een gele kaart door wat wederzijds trekwerk op onze eigen helft. Niet veel later was het alle hens aan dek bij Oudenaarde. Robben Hoste kon vanop rechts naar binnen snijden met de bal aan de voet. Zijn trap van binnen de zestien, werd ietwat onorthodox gekeerd door thuis doelman Colin Dhondt. De rebound kwam in de voeten van Eno Nuytens terecht, maar ook hij kreeg in de herkansing van dichtbij het leer niet voorbij de doelman. Hier kwam Oudenaarde heel goed weg. Aan Oudenaardse kant trapte Jorben Van Maelsaeke als tegenprestatie van op rechts een prima voorzet naar Alfons Gevaert, waarna de bal over de Gentse kooi uit het spel verdween. Even later was het terug de beurt aan Gentse kant,  Robben Hoste werd door Amin Amzir in de diepte gestuurd, maar de buitenspelval van Oudenaarde deed zijn werk prima. Een volgend kansje was vervolgens voor Oudenaarde, het was terug Jorben Van Maelsaeke die met een voorzet schot onze doelman Aaron Vangeem van op rechts tevergeefs probeerde te verontrusten. Het grootste Oudenaards gevaar kwam er kort voor het eind van deze periode, thuisspeler Sander Van De Putte werd alleen afgezonderd voor onze doelman, waarna Aaron Vangeem de Gentse meubelen wist te redden en de Ratjes kon behoeden voor een achterstand. Hier kwamen onze Ratjes goed weg. Net voor we gingen rusten, kon Amin Amzir nog eens de Oudenaardse doelman bestoken na balrecuperatie door de weder optredende Denzel Laroy. Er volgde een voorzet-achtig schot, dat door de doelman in hoekschop werd gewerkt, maar die leverde geen gevaar op.

Op naar de laatste periode, met de prangende vraag wie deze nagelbijter finaal over de streep zou trekken. De Ratjes begonnen best, Chahin Ben Brahim wist zich op rechts door te zetten diep in het strafschopgebied van Oudenaarde, zijn terugleggen richting penalty punt belandde echter in Oudenaardse voeten, weg gevaar. Kort nadien kwam de bal na fout inspelen van thuisspeler Stan Van Steenbrugge in de voeten van Akram El Kharraz terecht, die vanop het middenveld Robben Hoste kon aanspelen. Hij versnelde met de bal aan de voet en wist zich al dribbelend te ontdoen van een drietal Oudenaardse verdedigers, waarna ook de doelman te grazen werd genomen. Een prima individuele actie die onze Ratjes terug op voorsprong bracht, 1-2. In de 66ste minuut werd Amin Amzir op links gevloerd, iets buiten het Oudenaards strafschopgebied. Zijn vrije trap was niet overtuigend en de bal verdween hoog over doel. Doelpuntenmaker Robben Hoste zat ondertussen op de bank met een hopelijk lichte blessure, waardoor Eno Nuytens terug tussen de lijnen stond. In de 70ste minuut bleef de bal voor het thuisdoel hangen na een Gentse hoekschop. Het ronde ding kwam voor de voeten van Amin Amzir, die mits een voorzet/schot de bal voorbij alles en iedereen - waaronder een aantal verbouwereerde Ratjes -  zag gaan en zo finaal ongevaarlijk voorlangs buiten zag rollen. Oudenaarde begon met nog een dikke 10 minuten op de klok meer en meer aanvalsdrang te tonen, dat was ook nodig als het nog iets wou rapen. Er volgden meer en meer duels, en vaak was er een Gents foutje nodig om de thuis aanval af te stoppen. In de 73ste minuut pakte Chahin Ben Brahim na zo ‘n foutje ook zijn gele kaart, de voorzet die volgde van thuisspeler Rayan Mazouz leverde geen echte dreiging op. De Ratjes kwamen in de verdrukking en bleven daardoor rond hun eigen strafschopgebied hangen. Verdedigend stond het echter goed, waardoor er geen echte open Oudenaardse kansen kwamen.  Na een zoveelste Gents foutje kwam de bal plots centraal voor ons doel te liggen, net buiten onze 16m lijn, een mooie plaats voor Oudenaarde, een gevaarlijke voor Racing Gent. Het Gents muurtje werd opgesteld en thuisspeler Rayan Mazouz trapte de bal hard over de grond richting vrije hoek, die prima was afgeschermd door onze doelman Aaron Vangeem, waardoor de bal klemvast in diens handen belandde. Een volgende Oudenaardse poging kwam vanop onze linkerflank, Stan Van Steenbrugge kon zich doorzetten, waarna centraal  zowel Jorben Van Maelsaeke als Alfons Gevaert tamelijk ongedekt stonden, maar de voorzet ging voorbij alles en iedereen waardoor de bal over de zijlijn hobbelde. Oudenaarde bleef proberen, en deze keer was het Glenn Tangala die vanop rechts de bal richting tweede paal draaide, waar zijn maatje Jorben Van Maelsaeke de bal met het hoofd links naast ons doel devieerde. Met nog een paar minuten op de klok, leek de veer van Oudenaarde gebroken, en waren het onze Ratjes die terug op de thuis helft van het terrein gingen kamperen. Veel leverde het allemaal niet meer op niettegenstaande een handjevol extra-time speelminuten, waardoor onze U17 verdiend met de 3 punten de terug rit konden aanvatten.

Morgen spelen onze Ratjes van U17 om 14u thuis tegen VW Hamme.