U15 naar tweede plek na mooie winst tegen FC Dender.

17.02.2020

Zaterdag stond er bij de U15 van trainer Semih Akgüngör een interessante match op het programma, onze Ratjes ontvingen FC Dender, de tweede in het klassement. Maar als Racing de drie punten thuis kon houden, dan zouden zij opnieuw een plaats kunnen opschuiven in de stand.

Nog een interessant weetje voor de échte Racing-supporters: met Karel ‘Charly’ De Waele zat er trouwens nog een oude bekende als trainer op de bank bij de bezoekers. Karel ‘Charly’ De Waele was halverwege de 90’s de man die voor de goals moest zorgen in de ploeg van toenmalig trainer Leo Van Der Elst. De meest memorabele match die ons altijd zal doen terugdenken aan Charly  was die onvergetelijke bekerthriller tegen het grote Antwerp van Cisse Severyns en Alex Czerniatynski, die toen is gespeeld in het Ottenstadion. Charly had toen ook een groot aandeel in de bekerstunt, die we toen na penalty’s en met een paar mirakelreddingen van doelman Tom Hofman met 8-7 hebben gewonnen.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de match. Echte grote kansen waren er niet in de beginfase, er werd veel gebikkeld op het middenveld, vooral door de sterke Gregory Van Der Leene en Arda Avsar. Maar al bij al hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Het grootste gevaar in het eerste kwart kwam van de bezoekers: Moernaut pakte uit met een goeie actie op de linkerflank, zijn schot ging voorlangs, want Desmedt kon net niet goed genoeg bij de bal om aan de tweede paal binnen te tikken. Even later was een gelijkaardige fase, het gevaar kwam opnieuw vanop links, deze keer via Heuninckx en ook deze keer kwam Desmedt centimeters te kort om af te ronden. Racing was wel dreigend, Emile Landuyt lag telkens op de loer, zeker wanneer de bezoekende doelman Nguenkam Touko telkens veel risico’s nam bij het uitvoetballen. Robbe Walraeve en Arda Avsar probeerden door de defensie te glippen, maar zij werden telkens goed opgevangen door de verdediging van FC Dender. En dan was er toch plots een goal in het tweede kwart. Dender verloor de bal op het middenveld, Racing kon snel omschakelen en Gielbert De Caluwé werd gelanceerd door het centrum van de defensie en hij bleef kalm bij de afwerking en de 1-0 stond op het bord. Racing nam vanaf dan de wedstrijd helemaal in handen en net na de rust kon de bedrijvige Arda Avsar mooi de 2-0 scoren.

Racing had de tweede helft goed onder controle en Dender kon daar nog weinig tegenoverstellen. De organisatie bij de Ratjes was goed en de verdediging met Inghelbrecht, Smessaert, Van Hyfte en Parello gaf nauwelijks iets weg. Zo werd het al bij al een rustige namiddag voor doelman Berishaj. De thuisploeg kreeg zelfs nog een aantal mogelijkheden om de score verder op te drijven: halfweg het derde kwart was er een prima actie van Enoch Amoah, hij bracht de bal tot bij Emile Landuyt, die in twee keer probeerde af te ronden en het was uiteindelijk Robbe Walraeve die aan de tweede paal van dichtbij over doel schoot. Een goeie, collectieve aanval die wel een doelpunt verdiende. Amoah pakte nog uit met een schot vanuit de tweede lijn, maar hij kon de doelman niet verrassen. Ook in het laatste kwart kwamen er nog kansen: eerst kon Nabil Bader zich goed doorzetten op de rechterflank, maar zijn voorzet ging voorbij de inkomende Gielbert De Caluwé. Even later was het opnieuw Bader met de actie, maar nu kwam de bal net niet bij de inlopende Flor Sherifi. In het slot was er nog een goeie doorsteekbal van Naim Achter, maar De Caluwé kon niet besluiten en Bader werd in extremis nog afgeblokt.