Voormalig GC Etienne Verlinden is overleden.

16.12.2023
Het is een uiterst sombere week voor alle Racing-vrienden, want op nauwelijks een week verliezen we twee van onze meest trouwe en loyale Racingers. Eerst was er het onverwachte overlijden van onze Ere-Voorzitter Marcel Pennoit, maar deze week kregen we ook het trieste bericht dat onze voormalig GC en clubicoon Etienne Verlinden onverwacht thuis is overleden. 

Etienne Verlinden werd geboren op 16 februari 1947, en ook al was Etienne al een hele tijd ziek, toch kwam zijn plotse dood op 76-jarige leeftijd op dinsdag 12 december heel hard binnen bij alle Racing-vrienden. We willen aan zijn echtgenote Hedwige De Roo en aan zijn familie en vrienden onze deelneming betuigen. 

De uitvaartdienst van Etienne Verlinden vindt plaats op woensdag 20 december om 11u30 in het Crematorium Westlede in Lochristi. Rouwbetuigingen kunnen worden overgemaakt via begrafenisondernemer Lenssens. 

We zijn diep bedroefd dat we nu zo plots afscheid moeten nemen van een echt clubmonument, want Etienne Verlinden was onze meest trouwe en meest gedreven vrijwilliger sinds jaar en dag. Ook al was hij door zijn gezondheidsproblemen niet langer in staat om nog vaak aanwezig te zijn op de club, zelfs tot op het allerlaatste moment deed hij zijn werk met volle overgave. Zijn betrokkenheid bij onze club was onvoorstelbaar groot. Als GC was hij jarenlang de onmisbare schakel en hij was de schakelpion in de communicatie tussen de club, de spelers en de voetbalbond. Altijd punctueel, altijd up-to-date en altijd bijzonder goed geïnformeerd over wat er moest gebeuren. We kunnen alleen maar dankbaar zijn voor de vele uren, dagen en jaren van je tijd die je 'ons clubke' hebt gestoken. Rust zacht, Etienne. We vergeten nooit wat je voor ons hebt gedaan en wat je hebt betekend voor onze club. 

Ook afgevaardigde Hans Depuydt toont alleen maar lof en dankbaarheid voor een club-icoon: ''Etienne Verlinden was nog één van die echte Racingers, hij heeft een enorme staat van verdienste voor onze club. Weinig mensen weten wat een GC allemaal moet doen bij een club, maar in die rol was hij vele jaren lang een onmisbare schakel. Administratief is er altijd bijzonder veel werk en als GC moest hij telkens de correspondentie verzorgen tussen de clubs onderling, maar ook met de voetbalbond, hij was ook de man die jarenlang de aansluitingen van de spelers in orde moest brengen. De laatste jaren sukkelde hij met gezondheidsproblemen en was hij wat minder vaak aanwezig op de club, als GC werd hij opgevolgd door Luc Coene, maar achter de schermen bleef hij tot op het allerlaatste moment nog altijd actief. Ik heb niemand gekend die meer punctueel was dat Etienne, je kon hem op geen foutje betrappen. Hij was voor ons ook de man van de statistieken. Zo hield hij tot aan zijn dood nog altijd alle statistieken bij van de gele en de rode kaarten, zodat de technische staff perfect wist wie een schorsing riskeerde. Hij hield alles bij van Racing, maar ook van alle tegenstanders, zo hadden we dus bij elke wedstrijd een perfect overzicht van de schorsingen en de speelminuten en ook van de scheidsrechters kregen we telkens een volledige historiek hoe vaak we de scheidsrechter al eerder hadden gehad en of hoe hij bij die eerdere duels had gefloten. Als je Etienne niet goed kende zou je verkeerdelijk denken dat hij een norse man was, terwijl hij een hele warme persoon was, die met een enorm grote passie leefde voor de Racing, voor Wieske en voor zijn familie. We zullen hem enorm hard missen!''