U17 in slotfase onderuit tegen efficiënt KMSK Deinze.

02.11.2019
De U17-ploeg van trainer Wesley De Potter verloor deze namiddag met 0-1 van KMSK Deinze, de tweede in het klassement na leider KSV Oudenaarde. Een zure nederlaag voor een moedige thuisploeg die vier minuten voor tijd de onverdiende tegentreffer incasseerden. Racing was eigenlijk voortdurend de evenknie en een gelijkspel was dan ook een logische uitslag geweest.

De match was heel evenwichtig en de kansen waren schaars. Halverwege het eerste kwart waren het de bezoekers die een eerste keer voor gevaar zorgden, maar het schot van Spegelare ging op de lat, in de herneming was doelman Van De Sype bij de pinken om de bal nog weg te werken in hoekschop. Racing probeerde wel en zocht voortdurend naar openingen, Jannick Filliaert werkte hard op het middenveld, maar écht grote kansen kwamen er niet, al kon Emre Kat af en toe voor dreiging zorgen op de rechterflank. In het tweede kwart was het opnieuw Deinze dat gevaarlijk was vanop afstand, want ook het schot van Mekeirel ging tegen de lat. Onze Ratjes gingen opnieuw hun kans en toen Van Parys vanop de links de bal goed voor doel kon brengen stond Joel Owusu goed opgesteld om de bal te verlengen, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. De beste kans van de match was voor onze Ratjes toen Maglo van ver kon aanleggen. De bal liggen binnen te hobbelen, maar één van de verdedigers was nog net op tijd terug om de bal voor de lijn weg te werken. Dit was een goeie mogelijkheid!

De match zat lange tijd op slot, er was veel middenveldspel en beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. KRC Gent moest niet onderdoen voor KMSK Deinze, maar in de zone van de waarheid miste de thuisploeg wat efficiëntie. Bij een snelle uitbraak van Sidi Diarra ging de bal voorbij Cooman en Jannick Filliaert kon aan de tweede paal net niet bij de bal om écht voor gevaar te zorgen. Even later kreeg Joel Owusu tijd en ruimte om te schieten, maar zijn schot miste kracht en precisie. Deinze was tot dan toen nog maar weinig gevaarlijk geweest, maar kwam naar het einde toe meer opzetten: goeie bal van Chukwudi naar Raibati, maar zijn gekruist schot ging naast de paal buiten. Racing stond in de slotfase wat meer onder druk en net toen iedereen dacht dat de match zou eindigen op 0-0, kopte De Meester de voorzet vanop de linkerflank genadeloos binnen, 0-1 voor KSMK Deinze. Even later ging de poging van bezoeker De Neve voorlangs.

De bezoekers uit Deinze werden wat te rijkelijk beloond met drie punten na een gelijkopgaande partij. De thuisploeg had zich weinig te verwijten en speelde nochtans goed gegroepeerd, maar kon zelf wat te weinig gevaarlijk zijn. De Ratjes staan nu zevende in het klassement met 10 punten, Deinze nestelt zich in de top 3 en staat op drie punten van leider KSV Oudenaarde.

 

Ploeg:

Van De Sype – Monteiller – Cailliez – Van Parys – Boateng – Ogbebor – Owusu – Kielemoes – Diarra – Cooman – Maglo – Jongert – Filliaert – Kat