U15 wint met ruime cijfers.

07.03.2024
U15 won zaterdag met ruime cijfers tegen KM Torhout. Zo blijven onze Ratjes op een gedeelde eerste plaats in het klassement, samen met KSK Lovendegem.

Racing kwam al vroeg op achterstand, maar onze Ratjes konden al snel het evenwicht herstellen en het was Rune Metelmann die de gelijkmaker kon scoren. Nog voor de rust kwam Racing nog twee keer tot scoren: eerst was het opnieuw de altijd gevaarlijke Godwill Agyekum Aboagye die zijn doelpunt kon meepikken en net voor het rustsignaal was er nog Matteo Vermeulen die met een kopbal opnieuw het net deed trillen. Tussendoor kreeg Racing nog een aantal kansen, die grootste was nog voor Godwill Agyekum Aboagye, die alleen op de doelman mocht afgaan, maar zijn schot werd gestuit.

Racing bleef ook in de tweede helft dominant voetballen, maar echt grote kansen bleven een tijdje uit, maar toen pakte Matteo Vermeulen uit met een goede individuele actie en een goed schot, waardoor de vierde treffer van de namiddag een feit was. Torhout probeerde wel regelmatig tegenprikken en kon ook nog tegenscoren na een rommelige fase. In het slot van de match duwde Racing nog wat door: toen Rune Metelmann op de linkerflank op wandel ging en een goeie voorzet afleverde, verdween die via een been van een bezoekende verdedigers nog in doel en de 5-2 stond op het bord. De eindscore was van de voet van de dribbelvaardige Roy Staessens, hij sneed vanop de linkerflank goed naar binnen, hij kon dreigen en schieten en zijn goed geplaatst schot ging mooi voorbij de bezoekende doelman.

Een mooie teamprestatie van onze U15 die bij momenten mooi combinatievoetbal brachten en ook verdedigend nooit in de problemen kwamen.