U15 niet beloond voor goede wedstrijd

29.09.2019

De U15-ploeg van trainer Semih Akgüngör bleef gisteren steken op een 4-4 gelijkspel, thuis tegen Olsa Brakel. Het verdiende nochtans meer na een meer dan degelijke wedstrijd en een dominante tweede helft, maar Racing liet zelf een aantal kansen onbenut en een efficiënt Olsa Brakel maakte optimaal gebruik van de ruimte op de tegenaanval om op beslissende momenten wél te scoren.

De thuisploeg begon goed aan de match toen Naïm Achter de bal kon verlengen tot bij Arne Ingelbrecht, maar de bal ging voorlangs. Nauwelijks twee minuten later was Racing meteen op achtervolgen aangewezen toen Martens kon uithalen vanop afstand: 0-1. De Ratjes gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker: Enoch Amoah en Emile Landuyt zetten een mooie één-twee op, maar het schot van Robbe Walraeve ging naast de kruising buiten. Op het middenveld toonde Naim Achter zich bedrijvig en hij pakte uit met een mooi gekruld schot, maar doelman Mauroit was bij de pinken en tikte de bal in corner. En in de hoekschop die daaruit volgde mikte Emile Landuyt nog naast. Al bij al een evenwichtig openingskwartier.

Ook in het tweede kwart van de wedstrijd nam Racing het initiatief: Emile Landuyt kon doorgaan, maar hij twijfelde net iets te lang om de ver uitgekomen doelman te verrassen. Even later was er een goeie diepe bal van Gielbert De Caluwé, en Robbe Walraeve bleef kalm en omspeelde mooi de doelman om zo de 1-1 op het bord te zetten. Lang duurde het evenwel niet, want Racing stond al snel opnieuw op achterstand: Arne Ingelbrecht begin een overtreding in de zestien meter en het was opnieuw Martens die kon scoren voor de bezoekers: 1-2. Racing probeerde zich te herpakken: Amoah zijn schot ging op de doelman en Landuyt kon nog eens dreigen vanaf de rechterkant, maar het was wachten tot net voor de rust tot Emile Landuyt kon gelijkmaken: 2-2.

Olsa Brakel begon aan de tweede helft met een vrije trap die net over ging, maar de beste kans was voor Racing, maar het schot van Robbe Walraeve ging op de lat. In de fase die daarop volgde toonde Olsa zich dodelijk efficiënt: goeie omschakeling met een mooie lange bal naar de sterke en snelle Steenhoudt, die na een mooie individuele actie de 2-3 tegen de netten kon prikken. Racing gaf zich nog niet gewonnen en goed vijf minuten later hingen de bordjes al opnieuw gelijk toen Emile Landuyt de voorzet van Walraeve nog met de knie in doel kon duwen. Het opportunisme van een echte spits! Racing domineerde, maar scoren ging moeilijk: Landuyt met de kaats naar Walraeve, maar zijn schot ging over en naast. Gielbert De Caluwé pakt regelmatig uit met goeie acties op de linkerflank, hij speelde de bal tot bij Amoah, maar er was niemand gevolgd om zijn voorzet binnen te duwen. Racing bleef dreigen, maar het was Olsa Brakel dat opnieuw kon scoren. Opnieuw was er een snelle omschakeling en het was de razendgevaarlijke Steenhoudt die beheerst de 3-4 kon scoren.

In het laatste kwart zette Racing nog eens alles op alles: Arne Smessaert met de mooie vrije trap tot bij Emile Landuyt, maar zijn schot in de draai ging op de keeper. En Racing had ook een dosis pech toen De Caluwe de bal voor doel gooide, maar de kopbal van Arda Avsar op de lat ging. Even later was er dan wél de verdiende gelijkmaker, toen Enoch Amoah uitpakte met een mooi schot nog voor de zestien meter en het stond 4-4. Vanderleene pakte nog uit met een schot vanop afstand, maar de doelman liet zich niet verrassen. De Caluwe pakte zich nog eens uit met een goeie actie, maar het schot van Walraeve met links was te zwak om echt gevaarlijk te zijn. In de slotfase konden zowel Walraeve als Ingelbrecht nog eens dreigen, maar het Racing bleef steken op een 4-4 gelijkspel. Al bij al een billijke uitslag, al had Racing wel meer verdiend na een sterke tweede helft, waarin ze dominant en dreigend waren, maar Olsa Brakel toonde zich dan weer dodelijk efficiënt.