U14: dominant Racing boekt ruime zege tegen leider Eendracht Aalst.

02.11.2019
De U14 pakte vanmorgen uit met een onverhoopte, maar duidelijke en dik verdiende 5-1 overwinning tegen leider Eendracht Aalst. Ondans de vele geblesseerden waren de Ratjes voortdurend de betere ploeg en lieten zelfs nog een aantal kansen liggen om de score nog verder op te drijven.

Trainer Filip Decloet telde met Denzel Laroy, Maxime Doubels, Yari Denert, Arjen Depuydt, Emile Van Hoecke en Maarten De Mot nog altijd veel afwezigen door blessures, maar toch begon de thuis goed en zonder schroom aan de wedstrijd tegen de leiders uit Aalst. Racing kreeg meteen ook een aantal kansen via Robben Hoste, maar in de beginfase zat het ook niet helemaal mee. Eendracht Aalst rekende vooral op de grote en snelle Betoko-Inkema om voor gevaar te zorgen, maar die kreeg weinig ruimte van Ibe Verkimpe. Racing kreeg meer vertrouwen en kon ook af en toe voor dreiging zorgen, halverwege het tweede kwart was er een goeie voorzet van Robben Hoste vanop de rechterflank en Joshua De Rycke was goed gevolgd en kon beheerst de 1-0 op het bord te zetten. De bezoekers, met ex-Racinger Nathan Deugoue in de ploeg, probeerden wel de match in handen te nemen, maar al bij al konden ze voor weinig gevaar zorgen, ook omdat de Ratjes goed georganiseerd speelden en vaak het duel wonnen. Loïc Ampoorter en Ibe Verkimpe hielden achteraan alles goed op slot en Nuri Marly en ook Milan Lenssens en Eno Nuytens leverden goed werk als flankverdedigers.

In de tweede helft had Eendracht Aalst eerst wel meer balbezit, maar toen Robben Hoste zich kon doorzetten vanop rechts – na een gekruiste bal van Akram El Kharraz, zorgde hij voor een meer geruststellende 2-0 voorsprong. De U14-ploeg speelde nu ontspannen en het kreeg nog kansen: Joshua De Rycke pakte uit met een goeie actie en werkte het zelf mooi af en het was meteen 3-0 nog voor het einde van het derde kwart. Zarah Taillieu was vaak een dankbaar aanspeelpunt en zorgde voor rust en balbezit en ook Chahin Ben Brahim speelde een goeie match centraal in de driehoek op het middenveld. Racing bleef domineren en Aalst kon daar slechts heel sporadisch iets tegenover zetten. Bij de Ratjes droeg iedereen z’n steentje bij aan een de goeie collectieve prestatie, ook Davister Lando liet zich een aantal keer opmerken op de linkerflank. De mooiste goal van de voormiddag was misschien wel de vierde, toen Adam Mehladi een actie deed op zijn linkerflank, hij kwam goed naar binnen en legde mooi af naar Joshua De Rycke. Hij keek goed en schoot de bal met links in de verste hoek, 4-0. Tussendoor kon Eendracht Aalst nog wel tegenprikken, maar na de 4-1 was er al snel de 5-1. Toen De Rycke ver was doorgedrongen in de zestien meter werd hij onderuit gehaald door de bezoekende doelman en Robben Hoste plaatste de penalty beheerst in de hoek. Jasper Baeyens, ingevallen voor de geblesseerde Otto Mariën, had ook in de tweede helft al bij al weinig werk op te knappen.

Een mooie en vooral deugddoende prestatie van onze U14 die al wekenlang af te rekenen hebben met een blessuregolf. Door deze zege komt alles bovenin het klassement weer samen: Racing staat nu vijfde met 16 punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. KSV Oudenaarde heeft nu de leiding overgenomen en telt 21 punten, dan volgen KMSK Deinze en Eendracht Aalst met 19 punten en Dender met 18 punten.

Ploeg:

Jasper Baeyens - Loïc Ampoorter - Ibe Verkimpe - Milan Lenssens - Eno Nuytens - Nuri Marly - Joshua De Rycke - Zarah Taillieu - Akram El Kharraz - Davister Lando - Chahin Ben Brahim - Robben Hoste - Adam Mehladi - Otto Mariën