Overtuigende zege U19 tegen Olsa Brakel.

24.02.2023
Er staat alweer een nieuw voetbalweekend voor de deur, maar laat ons nog even terugblikken op de overtuigende zege van de U19 vorige zaterdag tegen Olsa Brakel. Eindstand: 4-0.

Racing nam meteen de match in handen tegen de bezoekers uit Brakel. In de 2de minuut kon Jelle Buyse doorgaan de rechterflank, hij pakte uit met een goeie actie en voorzet, Nabil Bader was goed gevolgd in het centrum, maar zijn subtiel hakje ging maar net naast het doel. Even later was er een goeie mogelijkheid voor de bedrijvige Aman Dalcinar, maar zijn schot ging op de keeper. Racing bleef baas in de openingsfase en kreeg ook meteen een aantal kansen, maar de kansen ook afmaken was een ander verhaal. Rond de tiende minuut was er een goeie actie van Kelvin Debra door het centrum, maar zijn stiftbal ging maar net naast het bezoekende doel. Hier zat zeker meer in. Olsa Brakel begon afwachtend aan de match, maar kon toch af en toe uitbreken: op het kwartier was er een goeie voorzet vanop de linkerflank, maar de strakke bal ging maar rakelings voorbij de glijdende Robin Jassens en Dennis Claus. En dan was er halfweg de eerste helft - eindelijk - de verdiende voorsprong voor onze Ratjes: het begon met een goeie actie vanop de linkerflank, de bal kwam via Kelvin Debra tot bij Nabil Bader die beheerst afwerkt met buitenkant voet. Racing hield de voet goed op gaspedaal en versierde nog een aantal kansen. Eerst was er nog appel voor een penalty toen de doorgebroken Nabil Bader onderuit werd gehaald in de zestien meter, maar de bal ging niet op de stip. Op de rechterflank bleef Jelle Buyse uiterst bedrijf, hij mocht geregeld doorgaan op zijn rechterflank, maar de score verder uitdiepen lukte telkens net niet. Ook niet toen hij Amin Dalcinar kon bedienen, die net naast besloot. Olsa Brakel bleef af en toe gevaarlijk bij een tegenprik, zo ging de bal van Junior Van Den Borre op de paal. Racing bleef op zoek naar een tweede doelpunt, na goed samenspel tussen Nabil Bader en Aman Dalcinar kwam de bal tot bij Jelle Buyse, maar zijn kopbal ging maar net naast. Tussendoor moest Luwon Benito attent zijn op een schot van Robin Janssens. Nadien was er nog eens Nabil Bader die Jelle Buyse kon lanceren, maar zijn bal ging op de keeper. En het was duidelijk dat Racing zichzelf veel te weinig had beloond bij zo'n overvloed aan kansen, want de bal van Nabil Bader werd door de Olsa-defensie nog eens van de lijn gered. Ruststand: 1-0.

De aanvalsgolven van Racing waren in de tweede helft minder nadrukkelijk, maar wél efficiënter. Eerst waren nog twee goeie kansen voor Jelle Buyse. Hij speelde een goeie wedstrijd en was vaak dreigend, maar scoren lukte (net) niet. Maar toen Aman Dalcinar op het uur uitpakte met een goeie actie vanop de flank was het opnieuw Nabil Bader die met een fraaie kopbal mooi de score kon verdubbelen, eindelijk stond het 2-0. En toen ging het plots snel was even later mocht Kelvin Debra een hoekschop nemen en het was de mee opgerukte Emile Van Hoecke (van U17) die met een mooie kopbal de 3-0 op het bord kon zetten. Knap! Racing kon nu rustig controleren en even later kon opnieuw Nabil Bader zijn doelpuntje meepikken, meteen stond de 4-0 eindstand op het bord. Racing kreeg nog wel kansen: eerst werd de kopbal van Jelle Buyse nog goed gered en even later was er een goeie actie van Gregory van der Leene vanop de linkerflank en Moise Mavinga wou het proberen met een hakje, wat ook bijna lukte.

Een goeie wedstrijd en een collectief sterke prestatie van de U19. Net als de vorige weken konden ze de kansen niet altijd verzilveren, maar ze lieten vaak toch mooie dingen zien. Doe zo verder Ratten!