Overtuigende 3-0 bij U16 tegen KMSK Deinze

02.10.2019

Onze U16-ploeg van trainer Ayhan Serbest won zaterdag al bij al vlot van KMSK Deinze, na een erg genietbare tweede helft werd het uiteindelijk 3-0. Fabio Martins Faria, Junior Senesie en Jelle Buyse zorgden voor de doelpunten.

De bezoekers uit Deinze zorgden wel voor het eerste gevaar, maar het schot van De Smet werd in extremis afgeblokt. Racing nam geleidelijk aan meer initiatief: eerst ging de vrije trap van Gano Dupré nog over en nadien was er een goeie aanname én een goeie actie, maar er was niemand gevolgd om af te werken. Even later pakte de dribbelvaardige Jelle Buyse uit met een goeie actie op de rechterflank, maar Junior Senesie miste de grote scoringskans. Even later zorgde Junior zelf voor gevaar, maar hij vergat de bal op het gepaste moment achteruit te leggen en zo was het gevaar alweer geweken. Toen Van Acker op doel schoot was er even later appel voor hand, maar daar ging de scheidsrechter niet op in. Racing was baas en bleef de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft: Arno Bundervoet kon zich doorzetten op de flank, maar Jelle Buyse kon niet bij de bal. Een gevaarlijke fase, maar een doelpunt leverde dat dus niet op. Deinze kon maar af en toe tegenprikken, onder andere met een schot van Lison. En dan kon Racing toch nog de score openen voor de rust: Torben Cornelis lanceerde de aanval en na mooi samenspel tussen Noah Van Den Steene en Jelle Buysse was het uiteindelijk Fabio Faria die aan de tweede paal kon scoren. Een verdiende voorsprong: 1-0!  Racing kwam even later goed weg toen Vandekerckhove hard op doel knalde, maar de bal botste voor doelman Ekongolo nog voor de lijn terug in het veld. Racing trok opnieuw ten aanval, maar toen Vermeulen de bal voor doel gooide, kon Buyse net niet goed genoeg bij de bal om binnen te koppen. Even later was het opnieuw Vandekerckhove die gevaarlijk kon zijn bij Deinze met een goed schot vanuit de tweede lijn.

Na de rust kon Gano Dupré nog eens dreigen met een schot in twee tijden, maar de doelman liet zich niet verrassen. En bij de bezoekers had Praet pech toen zijn bal uiteenspatte op de lat. Toen Junior Senesie uitpakte met een individuele actie én een schot in de korte hoek, stond de veilige 2-0 op het bord. Deinze probeerde wel, maar Racing bleef baas. Doelman Jean-Paul Ekongolo beleefde een vrij rustige namiddag, de verdedigers Brent Bauwens en Torben Cornelis hadden alles goed onder controle en Mauro De Ridder bikkelde en legde veel kilometers af op het middenveld. Junior kreeg zelfs nog een kans om de score nog verder op te drijven, maar zijn bal ging op de keeper. Ook Meric Balci had nog een goed schot in huis dat maar net naast ging. Even kon hij opnieuw gevaarlijk zijn na een goeie aflegger van Junior. Ondertussen zorgde Jelle Buyse met snedige acties op de rechterflank voor veel offensieve impulsen en hij kon zelf de derde goal maken voor onze Ratjes, 3-0.

Een mooie en verdiende zege van onze Ratjes. Onze U16-ploeg staat na deze zege op een gedeelde derde plaats met 9 punten, samen met KM Torhout. Leiders Olsa Brakel en KSV Oudenaarde hebben elk 12 punten, Deinze blijft onderin het klassement hangen met 3 punten.