KRC Gent kreeg drie sterren van de Double Pass audit

Double Pass is een onafhankelijk auditkantoor dat voetbalclubs doorlicht. Op basis van het behaalde aantal sterren mag je als club aantreden op gewestelijk niveau (1 ster), provinciaal niveau (2 sterren) of interprovinciaal niveau (3 of 4 sterren). Tijdens het seizoen 2020-2021 werden in opdracht van Voetbal Vlaanderen 180 clubs aan deze onafhankelijke kwaliteitstoets onderworpen, waaronder KRC Gent. Meer dan 70% van deze clubs behaalde vorig seizoen een double pass sterrenlabel: gaande van één tot vier sterren. KRC Gent kreeg 3 sterren en mag daarom opnieuw interprovinciaal voetbal aanbieden.

De beknopte conclussie van het auditcomité lees je hieronder.

- Racing Club Gent beschikt over een uitgebreide voetbal(opleidings-)visie, met veel aandacht voor het geboortemaandeffect.

- Het strategisch plan van de club en in het bijzonde de jeugdopleiding, staat op punt en dit gekoppeld aan een goed organisatorisch en financieel beleid. Daarnaast is er een duidelijke sportieve en sociale visie aanwezig. 

- De club geeft duidelijk aan sterk te willen inzetten op haar verdere kwalitatieve uitbouw en op het verhogen van de doorstroming vanuit de postformatie naar het 1ste elftal.

- De club stimuleert trainers tot het volgen van opleidingen/bijscholingen. 

Een aantal werkpunten zijn onder andere: 

- Het scoutingsdepartement van de jeugdopleiding nog verder uitbouwen en implementeren in de dagelijkse werking.

- De mentale en sociale vorming verder vormgeven bij de leerplandoelstellingen. 

- De implementatie van ProSoccerData (PSD) zoveel mogelijk opvolgen en controleren.