U8 Ratjes blinken uit op eigen tornooi!

03.05.2023

Veel volk, veel spanning en veel mooie acties op het U8-tornooi maandagnamiddag. Wat onthouden we vooral? Onze beide U8-ploegen hebben een schitterende prestatie neergezet, want erg spannende kruisfinales versloegen ze hun sterke tegenstanders: de buren van KAA Gent en ook KVV Zelzate. Winst in eigen huis is altijd mooi op een tornooi. Proficiat Ratten! 

Na de middag werd het zelfs een zonnig U8-tornooi en dat gaf meteen een heel andere sfeer. Er was ook behoorlijk wat volk opgekomen en die zagen best aantrekkelijke wedstrijden. Daarin lieten zowel KVV Zelzate als KAA Gent al meteen zien dat zij de te kloppen ploegen zouden zijn, maar ook onze eigen Ratjes waren op de afspraak. Kruisfinales geven altijd wat extra spankracht, en dat resulteerde in de ene finale in een echte thriller: KAA Gent maakte in de slotseconden nog gelijk tegen KRC Gent, maar in de penaltyreeks stonden de zenuwen toch wat gespannen en miste KAA Gent twee penalty's, bij Racing konden ze meer de kalmte bewaren en met een droge knal gingen ze toch richting finale. In de broederstrijd tussen de Ratjes was het uiteindelijk 'team geel' (met de hesjes dus) dat won met 3-2 en zij mochten de beker in de lucht steken. En OK, het klinkt als een cliché, maar uiteindelijk waren het bij de U8-ploegen ook allemaal winnaars. Want bij de Ratjes zagen we in beide ploegen een enorme teamspirit en een grote winnaarsmentaliteit, maar vooral: ze blijven uitstekende combineren. En dat draait het toch om. Maar wat een knappe prestatie ook van KVV Zelzate en KAA Gent. Maar ook in de subtop lieten KSC Lokeren-Temse, KVE Drongen, VSV Gent en KFC De Kempen goeie dingen zien en ze sleepten ook een mooie plaats in het klassement in de wacht. Uiteraard waren ook de prestaties van Kluisbergen Sportief, KSC Wielsbeke, KSV Bredene, RFC Wetteren, onze eigen U7-Ratjes én Jong Helkijn absoluut verdienstelijk. Dank aan alle deelnemers voor jullie inzet en aan alle ouders en aan de andere supporters om met velen iedereen zo enthousiast aan te moedigen. 

Voor een meer uitgebreid foto-verslag kun je een kijkje gaan nemen op de facebookpagina van KRC Gent of op de instagram-account van Racing Gent.