U14 dominant in sterke tweede helft.

25.02.2023
Na een 0-0 ruststand tegen SK Pepingen-Halle heeft onze U14-ploeg in een sterke tweede helft met dominant voetbal toch een overtuigende 4-1 overwinning geboekt.

Heel wat vertrouwde namen waren er door een combinatie van ziekte of vakantie niet van de partij bij de U14-ploeg van trainer Tim Anthuenis. Tegenstander SK Pepingen-Halle stond in de tweede helft van het klassement, maar toch lieten ze zeker in de eerste helft aardige dingen zien. De match zat lange tijd op slot en heel veel kansen waren in die eerste periode niet te noteren. Een 0-0 was dan ook een logische ruststand.

Meteen na de rust opende Racing al snel de score toen Rune Metelmann zich goed kon doorzetten op de rechterflank. Hij pakte uit met een goeie actie en een prima voorzet en aan de tweede paal kon Müslümcan Karakaya makkelijk de 1-0 scoren. SK Pepingen-Halle zat niet in zak en as en trok meteen in de tegenaanval doelman De Neve moest meteen redding brengen op een goed schot van Stalpaert. Als SK Pepingen-Halle gevaarlijk was, dan was het vaak vanop de linkerflank via de sterke Stalpaert. Kort na de openingsgoal kreeg hij teveel vrijheid, hij kon doorgaan en met een overhoeks schot versloeg hij doelman De Neve. Racing herpakt zich snel en trok terug ten aanval en het kende pech toen het schot vanop afstand van Gilles Hoste op de bovenkant van de lat belanddeOp het uur was er een goeie corner van Müslümcan Karakaya, maar de goeie kopbal van Matteo Vermeulen ging maar net voorlangs. Hier was Racing heel dicht bij de voorsprong. Gilles Hoste zat goed in de match en was heel actief op het middenveld. Hij kon zich goed doorzetten, maar zijn schot miste een klein beetje meer kracht om echt gevaarlijk te worden. Racing had nu vaak de match in handen en de tegenprikken van SK Pëpingen-Halle werden schaarser, al moest doelman De Neve nog uitpakken met een uitstekende redding op een poging van Vandevelde. En toen kwam Racing een beetje uit het niets op voorsprong: Matteo Vermeulen met een poging vanop afstand en de bal ging over de verbaasde doelman Devoghel in het dak van het doel binnen. Zo werd het 2-1 halfweg de tweede helft. Racing voelde zich bevrijd door de voorsprong en de combinaties liepen meteen ook wat vlotter. Na een goeie collectieve aanval kwam de bal vanop de rechterflank voor doel en aan de tweede paal kon Edward Bychkovsky de 3-1 op het bord zetten na een scrimmage voor doel. Even later was diezelfde Bychkovsky nog eens gevaarlijk, maar zijn schot hobbelde maar centimeters voorlangs. Vanaf dan was het eigenlijk vooral éénrichtingsverkeer en was er vooral dreiging via Roy Staessens en Rune Metelmann, en toen Rune Metelmann met een prima corner de bal op het hoofd dropte van Matteo Vermeulen kopte hij de 4-1 eindstand op het bord.

Racing staat zo nog altijd aan de leiding samen met KVK Ninove (die weliswaar nog een match minder hebben gespeeld op dit moment). In elk geval was het een goeie, overtuigende zege nadat ze wat moeilijker tot kansen kwamen in de eerste helft.