Trefpunt organiseert ploegvoorstelling op maandag 18 juli om 20 uur.

17.07.2022
Trefpunt Festival pakt op de Gentse Feesten dit jaar uit met een ludieke nieuwigheid: in navolging van de officiële ploegvoorstelling van KAA Gent op het Sint-Baafsplein op maandag 18 juli om 18u wilde Trefpunt niet achterblijven en organiseren ze op hun eigen gekende wijze ook een ploegvoorstelling, maar dan van Racing Gent, de oudste ploeg van 't stad. 

De ploegvoorstelling van KRC Gent vindt plaats op het podium van Trefpunt bij Sint-Jacobs, op maandag 18 juli om 20 uur. De ploegvoorstelling zal worden gepresenteerd door Guus van der Kreeft, hij is één van de vaste presentatoren van Trefpunt op het Walter De Buckplein. Tijdens de voorstelling zal er muzikale begeleiding zijn door Wim Claeys van de Gentse Zangstonden. Ook z'n muzikale compagnon Gus Roan, die bij het 100-jarig bestaan van de 'Racing' het clublied heeft gemaakt, zal van de partij zijn. 

Om 20 uur gaat de ploegvoorstelling van start op het grote podium aan het Walter De Buckplein. Nadien trekt iedereen onder begeleiding van 'Die Verdammte Spielerei' richting Vlasmarkt naar café Charlatan. De Charlatan was in een vorig leven het supporterscafé van de 'Racing', alom bekend onder de naam 'Tramway'. Daar wordt de spelersgroep en de technische staf door cafébaas Gerald Claes ontvangen met een traktatie.