Trainersstaf jeugdwerking compleet.

22.05.2021

Onze sportief manager Eric Ceulemans wil met onderstaande brief graag alle Racing-vrienden een update geven van wat het jeugdteam de voorbije weken heeft gerealiseerd:

 

Beste Racing-familie, 

op 4 maart is er een eerste stand van zaken gecommuniceerd over de voorbereidingen van het seizoen 2021-2022 in onze jeugdwerking. Vandaag staan we alweer een stap dichter bij het terugwinnen van onze vrijheid in deze gezondheidscrisis. Gelukkig maar, want élke speler, ouder en voetballiefhebber verlangt naar een normaal voetbalseizoen. Van zodra we daarvoor groen licht krijgen, zal KRC Gent klaar zijn om het nieuwe seizoen aan te vatten. 

Een transparante en regelmatige communicatie blijft één van de vele doelstellingen. In naam van het vernieuwde jeugdteam en het dagelijks bestuur willen we al meegeven dat de trainersstaf bij de jeugdwerking voor het seizoen 2021-2022 compleet is: gediplomeerde trainers zijn super belangrijk in de kwalitatieve uitbouw van onze club. Het doet ons plezier om te zien dat de meeste trainers met veel enthousiasme hun overeenkomst hebben verlengd. Sommige trainers gaan volgend seizoen aan de slag in een andere leeftijdscategorie en alle vacatures die er waren, die zijn ingevuld met zeer gemotiveerde trainers die al de nodige ervaring kunnen voorleggen. Op zaterdag 29 mei staat er een bijeenkomst met alle afgevaardigden op de agenda. Ook vanuit deze groep van vrijwilligers hebben we al signalen gekregen dat zij zich opnieuw willen engageren bij onze jeugdwerking. Dat betekent dat we halfweg mei klaar zijn met ons huiswerk en dat al onze jeugdploegen zich in optimale omstandigheden zullen kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. 

Binnenkort zal iedereen een infobrochure ontvangen: het is een klant en klaar document met allerlei praktische informatie. Hierin zal je onder andere kunnen lezen dat alle teams minstens twee keer per week in actie komen op het jeugdcomplex in Oostakker. De voorbije weken hebben we twee clubactiviteiten georganiseerd: de pasta take-away en een wafelbak. We willen graag iedereen bedanken die heeft deelgenomen. Een club kan niet overleven zonder activiteiten of events. We willen nogmaals een warme oproep doen om in het nieuwe seizoen massaal aanwezig te zijn op onze tornooien, het mosselfestijn, de modeshow, optredens, enz. Van zodra we definitieve data voor die activiteiten hebben vastgelegd, worden die gecommuniceerd via onze officiële kanalen. Bij onze jongste Ratjes van de U6 starten we met Multimove, een breed bewegingsprogramma, waarbij de focus ligt op de algemene ontwikkeling van twaalf bewegingsvaardigheden bij kinderen. En tijdens de schoolvakanties zullen we opnieuw vier keer per jaar onze Ratjeskampen organiseren, zowel voor eigen spelers als voor jongeren uit de regio. 

De bestelling en de verdeling van de kledij wordt in handen genomen door een kleine werkgroep, daar draait alles momenteel op volle toeren, zodat iedereen met een volledig kledijpakket zal kunnen van start gaan. Indien de coronacijfers dit toelaten zal eind juni een ontmoetingsmoment worden georganiseerd voor de jeugdspelers en ouders, waarop je kunt kennismaken met de trainer en de verantwoordelijken binnen onze jeugdwerking. Je zal hiervoor een uitnodiging ontvangen via mail. Wie wil meewerken om onze club nog sterker te maken is van harte welkom. Wie feedback, suggesties of voorstellen heeft of wie af en toe een handje wil toesteken wanneer hij/zij daarvoor de tijd heeft, die mag altijd een mail sturen naar Jan Tillieu via jeugdmanager@krcgent.be

Op 28 mei zetten we een punt achter dit coronaseizoen, lang leve het seizoen 2021-2022! 

Sportieve groet, 

Eric Ceulemans, namens het voltallige jeugdteam en het Dagelijks Bestuur van KRC Gent. 

 

Overzicht trainersstaf jeugdwerking:

U6: Timothy Rootsaert + Robin Van Den Bosch (voor Multimove)

U7: Hüseyin Furkan Kir

U8: Narcisse Moembo en Sahbi Tajouri/Goran Van Hoe

U9: Francis Daniel Masali, Kenneth De Muynck en Bob De Vos

U10: Johan Pauwels en Ibrahim Ardiçlar

U11: Damir Mirvic en Thierry Van Damme

U12: Kevin De Craene en Bubajara Saidy

U13: Christophe Metelmann en Ludovique Vandevyver

U14: Tim Anthuenis

U15: David Vanderheyden

U16: Cedric Dhondt

U17: Filip De Cloet

U19: Wesley De Potter

Doelmannen: Franky Frans