Sponsor in de kijker: BFH Protection.

05.10.2021

BFH Protection N.V. is een groothandel die in 1996 opgericht werd. BFH verkoopt alle veiligheidsartikelen en werkkledij. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in hygiëne op het werk. Sinds vorig seizoen is BFH een trotse partner van onze jeugdwerking. Dit seizoen is BFH uit Wondelgem co-sponsor bij de U13-ploegen. Lees hier een interview met zaakvoerder Bernard Hoste.

BFH bestaat dit jaar reeds 25 jaar: hoe zijn jullie als bedrijf gegroeid en geëvolueerd? 

Bernard Hoste: Vroeger huurden we een klein magazijn in Merelbeke, maar dat werd al gauw te klein, want we bleven maar groeien. Na tien jaar hebben we ons bedrijfsgebouw in Wondelgem gekocht, waar we nog meer voorraad kunnen stockeren om onze klanten nog beter en nog vlugger te kunnen bedienen. Bij BFH verkopen en verdelen we alle mogelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Dat gaat van veiligheidsschoenen tot allerhande werkkledij, maar ook gelaats- en valbescherming is een heel belangrijk onderdeel. 

Met een ruim aanbod aan veiligheidsartikelen en werkkledij zijn jullie met BFH de belangrijkste schakel tussen werkgever en werknemer. Hoe kun je ervoor zorgen dat werkkledij zowel veilig als comfortabel is? 

Bernard Hoste: We gaan altijd persoonlijk bij de klant langs om te luisteren wat ze verwachten van de artikelen die ze willen aankopen. We bespreken dan welke kwaliteit van schoenen en kledij ze graag willen bestellen. Daarna kunnen de werknemers testen welke schoenen of kledij voor hen comfortabel aanvoelt en zo komen we tot een pakket waarover zowel de werknemer als de werkgever tevreden zijn. 

Is dat veilig werkklimaat te danken aan de rol van de preventieadviseur die in veel bedrijven moet toezien op goeie en vooral veilige werkomstandigheden? Zijn die preventieadviseurs ook jullie aanspreekpunt? 

Bernard Hoste: Gelukkig zijn de preventieadviseurs een grotere rol gaan spelen in de meeste bedrijven. Dat is ook noodzakelijk aangezien de normen rond veiligheid en preventie op het werk enorm streng zijn geworden. We hebben bij de meeste bedrijven een nauw contact met de preventieadviseur. Als er problemen zijn met bepaalde werknemers die bijvoorbeeld een veiligheidsbril op sterkte nodig hebben of speciale schoenen, dan kunnen we daar ook snel op inspelen en voor een oplossing zorgen. 

Heb je zowel het aanbod als de noden van bedrijven en werknemers zien veranderen? Zijn er bepaalde trends of evoluties op het vlak van veiligheidsartikelen of werkkledij? 

Bernard Hoste: Pakweg 25 jaar geleden had je alleen een gewone werkbroek en een paar zwarte veiligheidsschoenen. Nu willen de werknemers vooral comfort, maar het moet ook mooi zijn. De nieuwe trend zijn veiligheidsschoenen die eruit zien als sneakers. Aan de buitenkant zie je gewoon niet dat het een veiligheidsschoen is, behalve dat er bijvoorbeeld een stalen neus in zit natuurlijk. Er zijn ook meer en meer bedrijven die bewust kiezen voor ecologische of duurzame producten. 

Als het over veiligheid gaat, dan is alleen het beste goed genoeg, denk ik. BFH wil de hoogste kwaliteit aan producten bieden, maar lukt dat ook tegen de beste prijs? 

Bernard Hoste: We willen altijd de beste producten bieden aan onze klanten. Wat ben je met zeer goedkope producten als ze al onmiddellijk kapot zijn? We gaan sowieso voor de beste prijs/kwaliteitverhouding en we proberen altijd tot een correcte overeenkomst met onze klant te komen. Op veiligheid mag je als bedrijf ook nooit besparen. Een werkongeval is zo gebeurd. Als je soms hoort dat een werknemer van een stelling is gevallen omdat hij of zij het valharnas niet aan had, dan moet ik altijd eens zuchten. De schade achteraf is eens zo groot, dus probeer dat echt te voorkomen. 

Op welke manier probeert BFH dé referentie op het vlak van veiligheid en bescherming te zijn bij bedrijven in de Gentse regio? 

Bernard Hoste: Wij staan vooral bekend omwille van onze persoonlijke service. Mijn broer en ik hebben ondertussen al bijna 26 jaar ervaring en we weten dus echt wel waarover we spreken. Als een klant een specifiek product nodig heeft, dan lukt het ons meestal wel om dat ook te vinden. Onze sterkte is onze ruime voorraad, waardoor we onze klant snel kunnen helpen. Als de klant het product morgen zou nodig hebben, dan kunnen we dit ook met ons eigen transport onmiddellijk leveren. 

BFH is een familiebedrijf, want je runt dit bedrijf samen met je broer. Wat is de taakverdeling? 

Bernard Hoste: We zijn inderdaad nog een echt familiebedrijf. Het is zo ooit gestart en dat werkt nog altijd prima. We doen allebei de verkoop en mijn broer Frederic doet daarbovenop ook nog de personeelsadministratie en de boekhouding, terwijl ikzelf ook nog bezig ben met de aankoop en de marketing. 

We wensen BFH nog veel succes in de Gentse regio en we willen BFH bedanken om partner te zijn bij onze jeugdwerking.