Mag mijn kind nog naar de training of het Ratjeskamp?

25.03.2021
Opnieuw veel vragen gisteren na het Overlegcomité: wat met de voetbaltrainingen? mag mijn kind nog naar het sportkamp tijdens de paasvakantie? Het bestuur heeft hierover overleg gehad en heeft ook alles goed afgewogen: we hebben besloten om de trainingen voor onze jeugdploegen voorlopig gewoon verder te zetten, uiteraard rekening houdend met alle geldende Covid-maatregelen. Ook het Ratjeskamp blijft behouden, in bubbels van maximaal tien kinderen. 
Wat met het Ratjeskamp?

Vlaams minister voor Jeugd Benjamin Dalle heeft aangekondigd dat sportkampen tijdens de paasvakantie zijn toegestaan onder strikte voorwaarden. Die regeling wordt niet gewijzigd. Dat wil zeggen dat activiteiten voor kinderen tot 13 jaar kunnen plaatsvinden in groepen van maximaal tien, exclusief begeleiders. Dat betekent dat het Ratjeskamp kan behouden blijven, in kleinere groepen dan eerst voorzien. De kinderen sporten in de buitenlucht, daar stelt zich dus geen probleem. Indoor lunchen is evenwel niet toegestaan, de organisatie van het Ratjeskamp voorziet de mogelijkheid om met voldoende afstand buiten te eten tijdens de middagpauze. Bij regenweer zullen de kinderen toch overdekt maar nog altijd buiten kunnen eten in de tribune op het A-terrein. Het is wel belangrijk dat wie is ingeschreven voor het Ratjeskamp tijdens die periode niet deelneemt aan een andere sport- of vrijetijdsactiviteit. 

Wat met de trainingen van de jeugdploegen? 

Ook al is het heel moeilijk om hier de juiste beslissing te nemen, hebben we toch besloten om de trainingen voorlopig verder te zetten zoals gepland. Vanaf 13 jaar tot 19 jaar zijn activiteiten van sportverenigingen buiten nog altijd toegestaan in groepen van maximaal tien, exclusief begeleiders. Dat is ook het geval voor voetbaltrainingen. Om die reden willen we spelers en ouders toch nog een uitlaatklep geven. We willen iedereen met aandrang vragen om alle voorzorgsmaatregelen strikt te blijven respecteren. Handen goed blijven ontsmetten, afstand houden en je mondmasker dragen wanneer je toekomt of vertrekt blijft heel belangrijk. We willen onze spelers en ouders ook bedanken omdat de regels in de meeste gevallen goed worden opgevolgd.

Verder blijft het zeer belangrijk om extra alert te zijn voor mogelijke Covid-symptomen. Voor alle vragen of opmerkingen omtrent Covid kun je terecht bij onze jeugdmanager Jan Tillieu, e-mail: jan.tillieu@telenet.be