kick-off wandelvoetbal op 11 november.

08.11.2021

Een leven lang voetbal! Daar gaan we voor. En wel zo actief mogelijk. Omdat wandelvoetbal de ideale teamsport is voor 55-plussers wil onze club de ambitie uitspreken om op korte termijn een team op te starten dat op regelmatige basis aan wandelvoetbal kan doen. Om dit project goed te lanceren organiseren we een kick-off op donderdag 11 november om 11u, een gelegenheidsploeg van beginnende wandelvoetballers zal dan een initiatiematch spelen tegen de HT Gantoise Legends, het wandelvoetbalteam van de KAA Gent Foundation. 

#Morethanfootball: wandelvoetbal voor senioren dankzij de KAA Gent Foundation.

Sinds 2016 organiseert de KAA Gent Foundation wandelvoetbal voor senioren. Gezond bewegen en vrienden maken zijn de belangrijkste doelstellingen van wandelvoetbal. In samenwerking met HT Zwijnaarde en LDC Regenboog bouwde de KAA Gent Foundation de HT Gantoise Legends uit, het wandelvoetbalteam van Nieuw-Gent-Steenakker. Sinds 2018 is HT Gantoise Legends een volwaardig deel van de werking van voetbalclub HT Zwijnaarde. 

Op scoren staat geen leeftijd. 

"Je stopt niet met voetballen omdat je te oud bent, je wordt oud omdat je stopt met voetballen.'' Het is een gevleugelde uitspraak van Sir Stanley Matthews. Als sportievelingen 55 jaar gepasseerd zijn, stoppen ze vaak met sporten. Dat zou vooral te maken hebben met blessureleed. Meer dan de helft geeft aan te stoppen met sporten door een gezondheidsprobleem. Jammer, zeker als je weet dat sport en beweging de gezondheid van deze groep van 55-plussers juist positief beïnvloedt. Bovendien is wandelvoetbal een prima initiatief om ook de sociale contacten te onderhouden. 

Maak kennis met wandelvoetbal.

Wandelvoetbal is gemaakt op maat van de 55-plusser om levenslang voetbalplezier te garanderen. De spelregels én het tempo zijn aangepast aan de doelgroep. Ook onervaren voetballers kunnen perfect hun eerste voetbalpasjes zetten. Het belangrijkste verschil zit al in de naam: je mag niet lopen, alleen wandelen. Concreet wil dat zeggen dat er steeds één voet op de grond moet blijven. Twee andere regels die specifiek zijn voor het wandelvoetbal zijn het feit dat de bal niet boven heuphoogte mag komen en ook dat fysiek contact verboden is. Slidings zijn dus verboden. Een speler kan ook niet buitenspel lopen. 

Interesse om zelf ook mee te doen? 

Op donderdag 11 november om 11u is er een initiatie wandelvoetbal op het jeugdcomplex van KRC Gent in de Eikstraat in Oostakker. De match van onze grijze Ratten tegen de HT Gantoise Ghent Legends moet de kick-off worden van het concept wandelvoetbal binnen onze club. 

Het initiatief is laagdrempelig. Als je nog wil deelnemen, dan kun je nog een mail sturen naar communicatie@krcgent.be of kom gewoon meedoen en trek je sportkledij aan. Je kan ook gewoon even komen kijken om eens te zien hoe dat wandelvoetbal precies in elkaar zit en nadien nog aansluiten bij een volgende bijeenkomst. Als je interesse hebt om later deel te nemen, laat dan zeker iets weten. Ofwel kun je terecht bij initatiefnemer Marc Careel (coördinator onderbouw) of mail naar: communicatie@krcgent.be