Eenrichtingsverkeer in Eikstraat op 25/8

21.08.2019

Op zondag 25 augustus vindt op de terreinen van KRC Gent een groot jeugdtornooi van WM Soccerevents plaast voor de leeftijdscategorieën vanaf U8 tot en met U12. Omdat er 78 jeugdploegen zijn ingeschreven zal er veel extra verkeer zijn in en om de Eikstraat. De Gentse politie heeft om die reden een tijdelijke verkeersmaatregel ingevoerd: op zondag 25 augustus zal de Eikstraat enkel voor éénrichtingsverkeer worden ingericht. Ter hoogte van de Meerhoutstraat wordt de straat afgesloten voor alle verkeer en je zal de Eikstraat dus alleen kunnen inrijden, komende vanuit de Gentstraat. 

Er zal ook parkeermogelijkheid zijn langs de onpare zijde in de Eikstraat, dus aan de kant van het terrein van KRC Gent. De verkeersborden E1 zullen langs die zijde worden afgedekt. De politie zal aanwezig zijn om verkeerstoezicht te houden en om de verkeersstroom in goede banen te leiden. 

Buurtbewoners die in Hellegat en Krommeboom wonen zullen dus verplicht links af moeten slaan bij het uitrijden van de straat. Dank voor jullie begrip. We vragen aan alle bezoekers om goed uit te kijken waar je parkeert, we verzoeken iedereen om de wegcode of de instructies van de politie te volgen. Zorg ervoor dat je niet op of voor een oprit parkeert. Wees voorzichtig voor fietsers of voetgangers en matig je snelheid in de omliggende straten. Parking Edugo over de brug in de Sint-Jozefstraat kan een alternatief zijn, al vinden er die dag ook wedstrijden plaats van VDK Gent en SKV Oostakker en ook daar zijn de parkeerplaatsen mogelijk volzet. 

Het volledige tornooischema kun je bekijken via de pdf-link. 

Het is al voor de tweede keer dat WM Soccer Events een jeugdtornooi organiseert voor de categorieën U8 tot en met U12, de winnaars van dit tornooi mogen deelnemen aan een meerdaags Europees tornooi in het buitenland, waar ook veel profclubs hun deelname al hebben bevestigd.

Tijdens dit 'Voortornooi' zullen 16 ploegen per categorie dus een gooi doen naar een finaleplaats - later dit seizoen - samen met de winnaars van de 7 andere 'Voortornooien' uit alle Vlaamse provincies. De twee beste teams per 'Voortornooi' plaatsen zich sowieso voor het nationale evenement op Paasmaandag 2020, op KSK Sint-Niklaas. 

Downloads: