Workshop EHBO bij hartfalen op woensdag 4 december.

25.11.2019

Op woensdag 4 december om 19 uur organiseert Gezonde Buurt - trouwe partner bij onze jeugdwerking en dit seizoen de shirtsponsor bij onze U8-ploegen - een gratis workshop 'EHBO bij hartfalen'. Deze workshop kan een leven redden, want in deze interactieve workshop leer je hoe je iemand kunt reanimeren en hoe je moet defibrilleren. 

Een hartstilstand kan tot een levensbedreigende situatie leiden. Tot de hulpdiensten ter plaatse zijn, is het van cruciaal belang dat ook de omstaanders de eerste hulp verlenen. Dat kan gaan van reanimeren tot defibrilleren. Sinds twee seizoenen beschikt onze club over twee AED-toestellen, maar weet je ook hoe je die moet gebruiken? Rode Kruis-medewerker Johan Beke zal je tijdens een workshop van anderhalf uur in een kleine groep leren wat je moet doen bij hartfalen. Je hebt de kans om vragen te stellen en je kunt vooral vaak oefenen of je op de juiste manier of in het juiste ritme reanimeert. 

Gezonde Buurt is een initiatief van CM. Door mensen samen te brengen, met elkaar te verbinden, willen ze zich laten inzetten voor gezondheid in hun buurt. Vorig jaar werden er al twee zeer succesvolle workshops 'EHBO bij hartfalen' georganiseerd. Die waren allebei meteen volzet en alle deelnemers waren achteraf ook bijzonder enthousiast over de praktische bruikbaarheid van deze levensbelangrijke workshop.

Gezonde Buurt is dit jaar opnieuw partner van onze jeugdwerking en omdat het zo'n belangrijke en waardevolle workshop is voor alle sporters en ook voor alle ouders met een kind dat aan sport doet wil Gezonde Buurt deze workshop opnieuw gratis aanbieden. Voor alle duidelijkheid: deze workshop is niet alleen bedoeld voor leden van KRC Gent, ook ouders, familieleden of buurtbewoners zijn zeker welkom. 

Graag vooraf inschrijven. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot maximaal 16, op die manier wordt het geen theoretische les, maar kan iedereen vooral veel oefenen. Want als je écht hulp moet verlenen, dan heb je ook geen tijd om toe te kijken of om te twijfelen of je het wel kunt. 

Datum:

Woensdag 4 december om 19 uur

Toegang:

gratis

Inschrijven? 

via mail: gezondheidsbevordering.mvl@cm.be of http://www.cm.be/agenda 

09/267.57.35