Vlotte overwinning voor U15 bij KVK Westhoek

08.10.2018

De U15 van trainer Robin Van de Sompel boekte dit weekend een vlotte en verdiende 0-3 overwinning op het veld van KVK Westhoek. Racing pakt zo een mooie 9 op 9. En zo blijft het ook spannend aan de kop van het klassement: KMSK Deinze en Sparta Petegem delen de leidersplaats met 13/18, dan volgen KSV Oudenaarde en KRC Gent met twaalf punten. 

In het eerste kwart was het een gelijkopgaande wedstrijd: het balbezit was voor de thuisploeg, de kansen waren voor onze Ratjes. In de tiende minuut kon Arno Bundervoet alleen doorgaan, maar hij besloot op de doelman. Het tweede kwart verliep nog altijd rommelig, maar Racing kwam gaandeweg wel beter in de wedstrijd. Op het half uur was er nog wel een grote kans voor de thuisploeg, maar die werd afgefloten voor twijfelachtig buitenspel. In de 39ste minuut kwam Racing verdiend op voorsprong (0-1): een goeie corner getrapt door Lennert Van Acker en het was Arno Bundervoet die kon binnenkoppen. 

Westhoek was meteen na de rust gevaarlijk, maar een sterke Félix Jean-Paul Ekongolo hield de nul op het bord. Vanaf dan namen onze Ratjes de match volledig in handen en kon de thuisploeg nog weinig tegenprikken. In de 47ste minuut werd het 0-2: na een rommelige fase voor doel kon Sadullah Ozcifci beheerst afwerken in de linkerhoek. De Ratjes hadden nog wel wat pech toen Lennert Van Acker en Mauro De Ridder drie keer het doelhout troffen (2x paal, 1x deklat). In het vierde kwart bleef het spelbeeld identitiek: veel kansen voor Racing, terwijl Westhoek daar weinig tegenover kon zetten. In de 70ste minuut werd het zelfs 0-3, een mooie goal van Wout Eeckhauteen knap schot vanop 25m in de linkerbenedenhoek na een knappe individuele actie van achteruit. Nadien kon Racing de match rustig uitspelen, ook al omdat de thuisploeg geen vuist meer kon maken. 

Een prima teamprestatie dus en ook de eerste clean sheet van dit seizoen en dat is altijd een opsteker voor de doelman en de verdedigers. Ook leuk om te vermelden is dat Arno Bundervoet en Wout Eeckhaut hun eerste doelpunt van het seizoen konden scoren. Sadullah Özcifci maakte al z'n 8ste goal en daarmee kom hij op één doelpunt van onze topschutter Kevin Ofori

 

De U15 ging van start met deze basiself: Felix Jean-Paul Ekongolo, Wout Eeckhaut, Owen Ogdebor, Brent Bauwens, Torben Cornelis, Lennert Van Acker, Arno Bundervoet, Jorre Knezevic, Jelle Buysse, Sadullah Özcifci, Janick Filiaert. 

Bankzitters: Mauro De Ridder, Noah Vandensteene, Kevin Ofori