VLAM AROUND 4 LIFE op zaterdag 7 december

01.11.2019

Op zaterdag 7 december nodigt Thibe De Smet - één van onze Ratjes van de U12 - iedereen uit om zoveel mogelijk rondes te lopen ten voordele van zijn goed doel: Sportaround vzw. Als elfjarige heeft hij zelf het initiatief genomen om VLAM AROUND 4 LIFE te organiseren, één van de vele acties van ''De Warmste Week''.

Hoe kun je dit goede doel steunen?

Je kunt op zaterdag 7 december op eigen tempo zoveel mogelijk rondes 'vlammen' rond de voetbalterreinen van KRC Gent in de Eikstraat 85 in Oostakker. Starten kan vrij tussen 10 uur en 16 uur. 

Bashir AbdiBelgisch recordhouder op de marathon, zal het startschot geven van het evenement. We voorzien ook genoeg randanimatie met een wedstrijd latje trap en een tombola met gehandtekende voetbaltruitjes. We gaan lekkere warme soep en glühwein verkopen.

Ter plaatse kun je een VLAM-kaart aankopen ter waarde van 10 euro waarmee je zowel de rondes die je loopt als je eten of drinken kunt betalen. Wie toch niet aanwezig kan zijn, die kan vooraf ook een steunkaart kopen ter waarde van 5 euro, hiermee kun je trouwens ook culinaire verwennerijen winnen. We zijn trots dat zo'n jonge kerel dit wil organiseren en we hopen dan ook dat we samen met zijn ploegmakkers bij de U12 en met de hele Racing-familie zoveel mogelijk geld kunnen inzamelen voor zijn goed doel én om zijn droom te realiseren. 

Wat doet Sportaround vzw? 

Sportaround wil kinderen voor wie een sportclub minder toegankelijk is, ook een kans geven. Sportaround streeft naar sportmogelijkheden voor iedereen!

Ze organiseren laagdrempelige sportactiviteiten: 

- op ongeveer 40 Gentse scholen bieden ze naschoolse sportlessen aan

- met hun sportkar (= bakfiets met sportmateriaal) organiseren ze sport op pleintjes

- ze doen 'Start to runs' in wijken waar bewoners minder mogelijkheden hebben om te sporten

- een omnisportwerking voor mensen die opnieuw kansen willen grijpen na een drugverslaving

- sportkampen voor kinderen die het financieel moeilijker hebber

Hoe kun jij helpen tijdens VLAM AROUND 4 LIFE?

Organisator Thibe De Smet, maar ook papa Tom en mama Inge hebben nog heel wat helpende handen nodig, zowel in aanloop naar het evenement als op zaterdag 7 december. Wie graag wil helpen kan een mail sturen naar: communicatie@krcgent.be