U8 en U12 geplaatst voor nationale finale Jeugdcup.

14.05.2018

Ondanks het sombere weer werd het zondag toch een mooie dag voor de Ratjes op de terreinen van SK Sint-Niklaas, want zowel de U8 als de U12 kon zich tijdens de interprovinciale finales plaatsen voor de nationale finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Die wedstrijden vinden maadag plaats op de Freethiel, het stadion van Waasland-Beveren. Voor de U12 is het trouwens de tweede opeenvolgende keer dat ze daar mogen aantreden, bij de U11 vorig seizoen wonnen ze de finale tegen Rhodienne de Hoek. 

Gisteren nam de U12 een zuinige start in de tornooiformule van vier wedstrijden, want zowel tegen Hoogstraten VV als Diegem Sport bleef het 0-0. De wedstrijden zijn telkens heel kort - slechts vijftien minuten - en het veld is smal, het komt er in die wedstrijden op aan om snel te scoren. In de eerste wedstrijd bleek Hoogstraten VV meteen een stevige tegenstander die ook goed voetbal bracht. Echt uitgespeelde kansen waren er niet, de beste mogelijkheden waren twee keer voor Emile Van Hoecke op een corner. Arjen Depuydt schoot nog eens hard naar doel, maar de bal ging over. De tweede tegenstander Diegem Sport toonde meteen veel duelkracht, maar de verdediging met Emile Van Hoecke en Nuri Marly hield de deur goed op slot. Robben Hoste werkte hard en ook Yari Denert dweilde de linkerflank af. Er waren een tweetal goeie kansen: Nathan Deugoue zijn schot ging in de kortste hoek rakelings langs de paal en na een voorzet van Maxime Doubels ging de kopbal van Nana Newman maar net over. De puntenoogst was gering na twee wedstrijden, maar alles was nog mogelijk met nog twee wedstrijden te gaan. De derde match tegen Jong STVV moest wel worden gewonnen om nog een kans te maken en onze Ratjes deden wat ze moesten doen. Zarah Taillieu liet het middenveld goed draaien en stillaan kwamen er meer kansen. Newman kon de bal verlengen tot bij Nathan Deugoue en hij maakte het goed af. Even later was er een goeie actie van Matisse Willemot op de rechterflank, hij kon zich doorzetten en Nana Newman zette de 2-0 op het bord. Bij winst in de laatste match tegen KRC Harelbeke lag het ticket voor de nationale finale dus opnieuw klaar. Onze Ratjes waren niet al te nerveus voor deze belangrijke laatste wedstrijd. Emile Van Hoecke kreeg een goeie kopkans na een corner, maar de beste mogelijkheid was misschien voor Harelbeke, maar het schot ging maar net voorlangs. En met nog twee minuten op het bord kon Maxime Doubels zich goed doorzetten op links, zijn voorzet werd mooi binnengekopt door de altijd gevaarlijke Nana Newman. Een goeie namiddag ook voor onze doelmannen Otto Mariën en Nand Badisco die allebei de nul op het bord hielden. Een goeie teamprestatie van de U12-ploeg. Op Pinkstermaandag spelen ze in de finale tegen Diegem Sport. 

Gisteren was er ook een absolute knalprestatie van onze U8-ploeg. Ook zij speelden vier interprovinciale finales: ze wonnen met telkens 2-0 tegen Hoogstraten VV, KRC Harelbeke en...RSC Anderlecht. Ook KVK Wellen werd met een nederlaag naar huis gestuurd: 3-1. Heel knap! Zij spelen maandag al om 9u de finale tegen KRC Harelbeke. Komaan Ratjes! 

En ook een dikke pluim voor onze U9-ploeg. Helaas hebben zij zich niet kunnen plaatsen voor de nationale finale, maar toch hebben ze veel strijd geleverd en het was zeker een zeer verdienstelijke prestatie. Eerst was er een 2-2 gelijkspel tegen Hoogstraten VV. Dan was er een 3-5 nederlaag tegen Betekom uit Vlaams-Brabant. De Limburgers van Eendracht Termien werden wel verslagen met 4-3. Maar de laatste match tegen VVC Beernem ging verloren met 1-2. 

We zijn fier op al onze Ratjes!