U16 haalt zwaar uit tegen Racing Waregem

14.10.2018

Onze U16 pakte gisteren uit met een ouderwetse monsterscore  thuis tegen Racing Waregem, een ploeg die nochtans halfweg het klassement staat geklasseerd, maar het bracht ook mooi combinatievoetbal en het kon na een vroege 3-0 voorsprong al snel de zege veilig stellen. Einduitslag: 11-3. 

We waren nauwelijks drie minuten ver toen Nencio Montellier in de diepte werd gestuurd op rechts en met een mooi schuin schot zette hij de 1-0 op het bord. Even later was er opnieuw een gevaarlijke actie van Ilham De Mol op de linkerflank, maar Cédric Verhé miste precisie in de afwerking. De Ratjes waren duidelijk baas in de beginfase en had voortdurend veldoverwicht en het kreeg ook kansen: Nencio Montelleir had een mooie actie in huis en speelde de bal tot bij Diego Fernandez, maar zijn schot werd gered door de doelman. Halfweg het eerste kwart lag Dennis Berbic op de loer, hij werd even vastgehouden net binnen de zestien meter en scheidsrechter Aissa Boucharrafat wees terecht naar de stip. Dennis Berbic zette zelf de strapschop om: 2-0. Twee minuten later kon diezelfde Dennis Berbic een aarzeling in de defensie afstraffen met een droge knal (3-0). 

De bezoekers uit Waregem konden daar bijzonder weinig tegenoverstellen. Onze Ratjes hadden constant balbezit en ze creërden kans na kans. Bij het begin van het tweede kwart was er een mooie collectieve aanval over de linkerflank: Emre Kat kon Nencio Montellier bedienen en de 4-0 stond op het bord. De thuisploeg bleef dreigend: Montellier dribbelde zich door de defensie en legde de bal terug op de goed gevolgde Liam Kielemoes, maar zijn schot ging net naast de pal buiten. Even later mocht KRC Gent dat nog eens overdoen: de bedrijvige Emre Kat trok op wandel op de linkerflank, deze keer was Montellier het tussenstation en het was Liam Kielemoes die deze fraaie collectieve aanval kon afronden: 5-0. Onze Ratjes namen geen gas terug en gingen nog voor de rust op zoek naar meer: Kielemoes speelde in op Emre Kat, hij liet zich opmerken met een goeie individuele actie, kon nog eens kappen in het strafschopgebied en mooi afwerken (6-0). 

Racing Waregem kon geen vuist maken en weinig of niks forceren. Na de rust kon de ploeg van trainer Wesley De Potter de score nog verder opdrijven: een goeie doorsteekbal van achteruit kwam in de voeten van Dennis Berbic, hij speelde in op Emre Kat en het stond meteen 7-0. Maar dan sloop er plots wat nonchalance in de ploeg. Racing ging wat slordiger voetballen en de bezoekers konden plots een paar keer tegenprikken. Via een schot uit de tweede lijn scoorden ze 7-1 en even later werd het op een corner ook nog 7-2. Meteen het sein voor onze Ratjes om de draad weer op te pikken: Dennis Berbic was alert toen de bezoekers zich de bal lieten ontfutselen in de defensie en met een heerlijk fraaie boogbal plaatste hij de bal in de kruising (8-2). In het vierde kwart duwde Racing nog eens door en het was opnieuw Dennis Berbic die kon scoren (9-2) na een goeie diepe bal van Matti Cailliez. En toen ging het opnieuw snel met een paar doelpunten kort na elkaar: Ilham De Mol met de assist naar Elijah Ankapong en met een droge knal scoorde hij 10-2. Racing Waregem was nu echt helemaal uitgeteld en liet begaan: Ankapong kon zich nog eens doorzetten op de rechterflank en Nencio Montellier kon het afmaken (11-2). De bezoekers konden nog één keer tegenprikken en ook scoren met een schot uit de tweede lijn: 11-3. Meteen ook de eindstand, al kreeg Racing nog een uitstekende kans. Montellier ging nog eens dribbelen op de linkerflank, zijn voorzet kwam in de voeten van Ankapong, maar hij besloot op de bezoekende doelman. 

Een goeie teamprestatie van onze U16 dat al vroeg in de match een comfortabele voorsprong had opgebouwd. Het was de verdienste van onze Ratjes dat ze ondanks de zeer ruime voorsprong goed bleven combineren en vlot een pak kansen bij elkaar speelden. Na een minder derde kwartier volgde nog een sterk laatste kwartier met nog een paar mooie goals. Proficiat! In het klassement staan KMSK Deinze en Torhout 1992 KM nu samen aan de leiding met 16 punten, onze Ratjes staan samen met KRC Harelbeke op een gedeelde tweede plaats met 13 punten.