U14 verslaat Racing Waregem én...Dennis.

18.02.2020

Een aftrap op een zondagmorgen om 9u én de aanwezigheid van storm Dennis in het Mirakelstadion van Racing Waregem, de omstandigheden om te voetballen voor de U14 waren ooit al beter geweest, toch hoopten onze Ratjes de drie punten mee naar huis te kunnen nemen.

Racing begon met de felle wind in de rug, maar dat bleek niet meteen een groot voordeel. De match begon met aftasten langs beide kanten en de Ratjes geraakten wat moeilijk in de match in het eerste kwart. Er zaten wat teveel slordigheden in het spel en echte kansen waren er niet. En net op het moment dat iedereen dacht dat het eerste kwart zou eindigen met een 0-0 was er dan toch plots een goal: Yari Denert pakte uit met een goeie actie op links, hij stak de bal door bij Robben Hoste, die kon Adam Mehladi bedienen op rechts en hij kon goed terugleggen, opnieuw tot bij Robben Hoste die met een mooi geplaatst schot in de rechterbovenhoek de 0-1 kon aantekenen. Een minuut later was het bijna opnieuw prijs: Robben Hoste zocht en vond Denzel Laroy die snel kon doorsteken naar Adam Mehladi, maar zijn schot ging op de lat.

Halfweg in het tweede kwart kon Racing de score verdubbelen: Davister Lando met de snelle corner, Adam Mehladi speelde de bal in twee tijden tot bij Chahin Ben Brahim die met een mooi gekruist schot doelman Decruyenaere kon verslaan. Op het half uur stond het 0-2. En even later was er opnieuw een kans voor Racing om de score verder op te drijven: Davister Lando gooide snel in, Joshua De Rycke kon met een slim tikje Robben Hoste bedienen, maar zijn schot ging op de paal. Racing Waregem speelde zeker niet slecht en probeerde mooi te combineren en het was ook af en toe gevaarlijk. Het schot van Vercamst was goed gericht, maar ging net naast. De Ratjes kwamen steeds beter in de match en Akram El Kharraz trof net voor de rust nog de lat. En er was ook nog een schot van Robben Hoste dat nog net op tijd werd afgeblokt door de doelman.

Na de rust begon Racing Waregem opnieuw het best, met meteen een goeie schietkans voor Rosseel. En even later was er een sublieme redding nodig van Jasper Baeyens op het schot van Vercamst, met een ultieme reflex haalde hij de bal nog uit de kruising. De thuisploeg was zo heel dicht bij de 1-2, maar op de tegenaanval was het toch Racing dat verder kon uitlopen. Robben Hoste werd gelanceerd op snelheid, hij omspeelde mooi doelman Decruyenaere en werkte beheerst af, 0-3 in de 48ste minuut. Racing bleef nu dominant voetballen en kreeg nog een aantal kansen: Mehladi schoot nog voorlangs en Hoste zijn schot ging op de keeper.

In het laatste match controleerde Racing de partij en in de 62ste minuut was de 0-4 in de maak na een mooie collectieve aanval: Yari Denert bracht de aanval op gang via de linkerflank, Davister Lando was het tussenstation, Robben Hoste met de assist vanop de linkerflank tot bij Joshua De Rycke en ook deze week kon hij zijn doelpunt meepikken. In de slotfase waren er nog een tweetal kansen voor Hoste en De Rycke, maar onze Ratjes kwamen niet meer tot scoren. De thuisploeg was nog één keer echt gevaarlijk via Pieters.

Een mooie en duidelijke overwinning van onze U14, in toch wel moeilijke omstandigheden. Maar onze Ratjes wisten daar al bij al toch goed mee om te gaan. Ze bleven geduldig het juiste moment afwachten om toe te slaan en wonnen uiteindelijk zonder veel moeite. In de stand blijft Racing op een mooie tweede plek, op twee punten van leider KMSK Deinze.