Trainer Wesley De Potter: U16 had ideale mix van kracht, snelheid en scorend vermogen.

12.05.2018

Op het einde van het seizoen blikken we met onze kampioenenploegen terug op het seizoen. Trainer Wesley De Potter van de U16: "Eigenlijk is de basis van een sterk seizoen al gelegd tijdens onze stage in Wachtebeke tijdens de voorbereiding. We zijn toen met onze kern van in totaal 20 spelers blijven overnachten en je kon meteen zien dat er veel gretigheid in deze ploeg zat. Die lijn is nadien ook doorgetrokken tijdens de trainingen, want er is een heel seizoen lang door iedereen echt scherp getraind en dat is een heel belangrijke voorwaarde als je het als ploeg goed wil doen. Je moet ook voor elkaar door het vuur willen gaan."

Is er ook een vast systeem van spelen? "We spelen altijd in een 4-3-3 opstelling, met de punt naar voor. Dat is voor ons het vaste, herkenbare systeem," zo gaat de coach verder. "Volgens mij hadden we dit seizoen de ideale mix van kracht, snelheid en vooral ook veel scorend vermogen. De centrale as van onze ploeg stond goed en in elk linie hadden we een goeie bezetting. En wat je ook niet mag vergeten: we konden rekenen op een sterke bank. Alleen op die manier kun je kampioen spelen. Want je speelt geen kampioen met slechts elf spelers, nee, je moet echt kunnen rekenen op je volledige kern. En ik wist dat de jongens die erin kwamen minstens evenwaardig waren als de jongens die op dat moment in de basis stonden."

We vroegen ook aan de trainer of hij even een blik kon werpen op de tegenstanders: "in de heenronde was de tegenstand eerder matig. Maar na nieuwjaar zaten we toch in een sterke reeks. Net als bij de U19 bleek ook hier SK Sint-Niklaas een taaie brok, maar ook Olsa Brakel is een goeie ploeg en ook de Antwerpenaren van City Pirates spelen echt goed voetbal. Dus we kunnen tevreden zijn met ons spel en zeker ook met de cijfers die we kunnen voorleggen: 26 matchen gespeeld en slechts één verliespartij, drie gelijke spelen en 22 keer gewonnen, dat is goed voor 69 punten op 78. En kijk naar ons doelpuntensaldo: 113-33, dat zegt ook al veel."

Trainer Wesley De Potter is overtuigd: "deze titel hebben we echt gepakt omdat we een sterk en hecht team hebben, er zijn wel een paar jongens die het verschil kunnen maken, maar dat konden ze alleen omdat heel de ploeg er telkens voor wou vechten, ze hebben allemaal de juiste mentaliteit getoond. Berkay Kiziltepe was onze topschutter met 41 doelpunten, Jonas Francisco kon ook vaak scoren (in totaal 35 keer). Matties Volckaert kon ook vaak z'n doelpunt meepikken, maar hij is nog veel belangrijker als aangever. Met kapitein Emiel De Keulenaere en Emiel Mariën zat het bovendien ook goed centraal en achterin hielden ze het week na week goed op slot, onze defensie deed het prima. De 0-4 thuisnederlaag tegen SK Londerzeel was wel even slikken, maar we zijn daar wel met 1-4 gaan winnen. Ik kan eigenlijk alleen maar tevreden terugblikken op wat ik dit seizoen van m'n spelersgroep heb gezien."

Onze club wil graag ook de shirtsponsor van U16 Carrosserie Van Hoecke uit Lokeren van harte danken voor de loyale steun. Bedankt Filip De Keulenaere en Els Van Hoecke! http://www.carrosserie-vanhoecke.be/index.php