Stop Darmkanker samen met KRC Gent.

04.09.2019

Eén op de twintig Vlamingen krijgt ooit te maken met darmkanker. Het betekent ook dat je 19 kansen op 20 hebt om het niet te krijgen. Je moet wel weten wat je hiervoor moet doen. Wat zijn de risicofactoren voor darmkanker? Welke zijn de symptomen? Is darmkanker erfelijk? Welke behandelingen worden toegepast? 

Elke dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben. En daar moeten we iets aan doen. Wij kunnen er voor zorgen dat darmkanker stopt. KRC Gent wil meer zijn dan alleen maar een voetbalclub, we zijn een vereniging waar we aandacht willen hebben voor een gezondere levensstijl. Sinds vorig seizoen hebben we een fijne samenwerking met Gezonde Buurt, een initiatief van CM Gezondheidsfonds. Samen met Gezonde Buurt willen we opnieuwe een aantal initiatieven nemen om iedereen meer te laten bewegen of om nog meer aandacht te hebben voor je gezondheid. Vorig seizoen organiseerden we bijvoorbeeld  'EHBO bij hartfalen', een workshop die levens kan redden, en en een aantal maanden later kwam een sportpsycholoog praten over hoe je de mentale weerbaarheid bij jonge sporters kunt verbeteren. 

Dit seizoen geven we darmkanker geen kans! 

Op woensdag 25 september komt maag- en darmspecialist én stuwende kracht achter de vzw Stop Darmkanker Luc Colemont een lezing geven over wat darmkanker is en hoe je het kunt voorkomen. De lezing start om 19u30 en vindt plaats in de VIP-zaal van in het PGB-stadion van KRC Gent.

De toegang is gratis

Dankzij de steun van een stille weldoener staat het logo van de Shitty Friend-campagne van Stop Darmkanker dit seizoen op de wedstrijdshirts van onze U10-ploegen. En een shitty friend is de beste vriend die je kan hebben. Want een shitty friend herinnert zijn vrienden eraan om de stoelgangtest te doen. Want dankzij de stoelgangtest kun je darmkanker tijdig opsporen. Word Shitty Friend! https://www.stopdarmkanker.be/shittyfriend/

In 2019 staat de teller al op 5365 nieuwe gevallen van darmkanker in België. Het is onvoorstelbaar en onaanvaardbaar, maar wél vermijdbaar. Kom dus naar de lezing van Luc Colemont op woensdag 23 september en nodig je vrienden en familie én je buren uit om mee te komen en zo kunnen we allemaal samen werken aan een Gezonde Buurt.