Speelkalender Jeugdcup Het Nieuwsblad bekend.

13.10.2019

Dit weekend is de volledige speelkalender bekendgemaakt van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Onze Ratjes deden het de voorbije jaren altijd goed in de jeugdcup, zo behaalden onze U8 en U11 vorig jaar nog een plaats in de nationale finales. En ook dit seizoen zullen de jeugdploegen van KRC Gent meestrijden voor die felbegeerde Jeugdcup Het Nieuwsblad.

Voor de interprovinciale jeugdploegen start het bekeravontuur op woensdag 13 november; de terugwedstrijden in de eerste ronde worden gespeeld op woensdag 27 november. 

Dit is het resultaat van de loting voor de verschillende categorieën:

- bij de U8 speelt KRC Gent B eerst thuis tegen Dikkelvenne, KRC Gent A speelt eerst uit bij FC Lebbeke A

- U9 A heeft eerst een thuismatch tegen FC Lebbeke A op de planning, KRC Gent B speelt dan uit bij FC Meetjesland

- Bij U10 is de A-ploeg vrijgeloot in de eerste ronde, voor KRC Gent B staat bij de eerste wedstrijd een verplaatsing naar Svelta Melsele op het programma. 

U11: de A-ploeg met het eerst thuis opnemen tegen KVE Drongen en ook ploeg B speelt thuis tegen FC Lebbeke.

- Ook bij de U12 is er één ploeg vrijgeloot in de eerste ronde, dat is het geval voor ploeg B, en KRC Gent A trekt eerst naar Waarschoot

- In de categorie van de U13 mag KRC Gent A eerst op bezoek bij KSK Maldegem en KRC Gent B maakt de verplaatsing naar KVV Laarne-Kalken.

- In de zuil U15 zal een gemengde ploeg van U14 & U15 aantreden. Daar staat de confrontatie met FC Lebbeke op het programmaEerst is er de uitmatch. 

- En ook in de U17 zuil wordt er een gemengde ploeg van U16 & U17 geselecteerd. Racing komt daar pas in actie vanaf de 1/8ste finale, want onze Ratjes zijn vrijgeloot in de eerste ronde.

 

Dit schema is nog onder voorbehouden, want omdat er soms veel matchen op hetzelfde moment worden gespeeld, worden er mogelijk nog heen- en terugwedstrijden omgewisseld om rekening te houden met andere categorieën, of mogelijk wijzigt ook nog het uur of de dag waarop wordt gespeeld, rekening houdend met de beschikbaarheid van de terreinen. De definitieve speeldata worden binnenkort gecommuniceerd via de trainers of afgevaardigden.

De beker van de Jeugdcup Het Nieuwsblad zal worden uitgereikt door Yari Verschaeren. De provinciale finales in Oost-Vlaanderen worden gespeeld op 9 mei, de interprovinciale finale vindt plaats op 17 mei en de nationale finales staan op het programma op 20 mei.

We wensen al onze Ratjes opnieuw veel succes! 

Meer info over de Jeugdcup Het Nieuwsblad kun je vinden op http://www.jeugdcup.be