Jonge Ratjes krijgen ''peter" van de A-kern.

12.09.2019

KRC Gent is een grote familie met een lange traditie en dit seizoen willen we meer dan ooit laten zien dat we één grote familie zijn. We willen nog veel meer werk maken van een sterke verbondenheid tussen de A-kern en al onze jeugdploegen. 

De traditie dat onze jeugdploegen allemaal een ''peter'' krijgen uit onze A-kern willen we heel graag verderzetten. De bedoeling van dit initiatief is om de band tussen het eerste elftal en de jeugdwerking te versterken. Elke ''peter'' kan tijdens een aantal jeugdwedstrijden supporteren voor de ploeg van wie hij de peter is, kan tips geven of kan een leuke activiteit doen met de spelers en/of ouders. En uiteraard hopen alle spelers uit onze A-kern dat er zoveel mogelijk jonge Ratjes hen zullen komen aanmoedigen tijdens de thuiswedstrijden, want échte Ratjes steunen elkaar door dik en dun.

Een mooi initiatief en een aantal ''peters'' hebben al meteen het goeie voorbeeld gegeven. Samuel Davies was zaterdag aanwezig tijdens de matchen van de U8-ploegen tegen Sporting Lokeren om onze jonge Ratjes aan te moedigen en ook Lorenzo Destaercke kwam supporteren voor zijn U16-ploeg. Voor de wedstrijd van de A-kern tegen KVK Westhoek gingen Seppe De Langhe en Viktor Vankerckhoven als ''peter'' mee op de foto met hun U12-ploeg, onze 'ploeg van de week'. En tijdens de training op woensdagavond kwamen Raf Leemans en Niels Elewaut al even langs bij de U11. 

Dit is de lijst van peters bij onze jeugdploegen: 

U7: Jonas De Pauw

U8: Samuel Davies en Kevin Hebbelinck

U9: Sascha Besliaha en Victor Zapata 

U10: Brian Vercruysse en Bram Leroy

U11: Niels Elewaut en Raf Leemans

U12: Seppe De Langhe en Viktor Vankerckhoven

U13: Amadu Ly en Ufuk Uçak 

U14: Stef De Backer 

U15: Gilles Michiels

U16: Lorenzo Destaercke

U17: Indy Van Volsem

U19: Bjorn Caryn

keepers: Kevin Frans, Casper De Schampheleere en Maxime Senesael