Jeugdcup: mooie campagne voor de U9, maar net geen nationale finale.

15.05.2018

Op Pinkstermaandag mogen onze U8 en U12 aantreden in de nationale finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. De U9-ploeg deed het ook meer dan goed dit seizoen in de Jeugdcup Het Nieuwsblad, maar de kwalificatie voor die nationale finale, dat is helaas net niet gelukt. Toch een vuistje voor de sterke prestatie van onze jonge Ratjes!

Afgevaardigde Hans Van Nuffel blikt nog even terug op de interprovinciale finales zondag in Sint-Niklaas: "In de eerste match tegen Hoogstraten VV gingen we meteen goed van start en we kwamen al snel 1-0 voor via Xander Van Cauwenberg. Maar de vreugde was van korte duur, want de 1-1 stond al snel op het bord. Het was opnieuw Xander Van Cauwenberg die ons op voorsprong kon brengen, maar in de slotfase slikten we toch nog een tegengoal: 2-2. Betekom uit Vlaams-Brabant was een heel sterke tegenstander. We zaten niet in de wedstrijd en we kregen meteen drie goals tegen, nadien kenden wij een betere fase en kwamen we zelfs nog terug tot 3-3 met twee goals van Vic Trinquet en één goal van Nick Thomas. Maar Betekom slaagde er nog in om opnieuw te scoren. En net toen de gelijkmaker in de lucht hing incasseerden we nog een tegengoal. Eindstand: 3-5. Tegen de Limburgers van Eendracht Termien moesten we ons dus herpakken om nog kans te maken op de kwalificatie. En we zaten meteen op schema via een goal van onze doelman Gilles Marchand en ook Nick Thomas pikte zijn goal mee. Termien kon wel tegenscoren, maar wij blijven de betere ploeg en we konden de voorsprong verder uitbouwen tot 4-1 met goals van Vic Trinquet en Arne Naudts. In de slotfase konden de Limburgers nog terugkomen tot 4-3, maar de zege was zeker verdiend. In de laatste match was het alles of niets tegen VVC Beernem. Een stevige tegenstander, maar toch brachten wij beter voetbal. Xander Van Cauwenberg kon ons op voorsprong brengen, maar Beernem kon al snel gelijkmaken. Er waren nadien kansen langs beide kanten, maar uiteindelijk kon onze tegenstander nog een keer scoren in de slotfase. Zo eindigden we op een 4de plaats tijdens de interprovinciale finale. Onze jongens waren natuurlijk ontgoocheld, maar ze mogen best wel trots zijn, want onze U9 kan terugkijken op een mooie campagne dit seizoen in de Jeugdcup Het Nieuwsblad."

Met andere woorden een dikke proficiat aan de spelers: Gilles Marchand, Stan Van Nuffel, Xander Van Cauwenberg, Vic Trinquet, Nick Thomas, Arne Naudts, Nils De Schaepmeester en Tijmen Rush