Donderdag 31 januari: workshop met sportpsycholoog Michaël Verschaeve

17.01.2019

In deze workshop over veerkracht en mentale weerbaarheid, die plaatsvindt op donderdag 31 januari in de kantine van KRC Gent, geeft sportpsycholoog Michaël Verschaeve tips waar je in de toekomst als speler, ouder of begeleider aandacht aan kunt besteden en hij bespreekt ook enkele praktische tools waar je mee aan de slag kunt gaan!

Bij het leveren van sportprestaties komt meer kijken dan fysieke, technische en tactische vaardigheden alleen. Net als fysieke vaardigheden zijn mentale vaardigheden  - bijvoorbeeld: zelfvertrouwen, motivatie en concentratie - trainbaar. Michaël Verschaeve is naast klinisch psycholoog ook Mental Coach in Sports & Music. Hij is ook professioneel drummer, doet aan wielrennen en speelt mini-voetbal.

Als sporter kom je soms hindernissen tegen die er voor zorgen dat je niet ten volle kunt preseteren op training of tijdens de competitie. Mentale training & coaching kunnen je hier zeker bij helpen. Een sportpsycholoog kan bepaalde zaken verbeteren of mogelijke blokkerende factoren elimineren.

Ook sporters die totaal geen ‘problemen’ ervaren kunnen gebaat zijn bij mental coaching. Het doel van een sportpsycholoog is om jou, je ploeg of je kind nog beter te maken. In sport kan elk procent een meerwaarde bieden en tijdens competitie kan het mentale aspect zelfs de doorslag geven. Uiteraard blijft ook de sportbeleving en de voldoening die hiermee gepaard gaat centraal staan.

Wanneer? Donderdag 31 januari

Locatie? PGB-stadion, VIP-ruimte. Eikstraat 85, 9041 Oostakker.

Startuur? 19 uur

Duurtijd? Ongeveer een uur en een kwartier.

Inschrijven? Via deze link: http://www.cm.be/agenda/activity-page.jsp?activityId=tcm%3A393-208213 of stuur een mail naar: gezondheidsbevordering.mvl@cm.be of bel naar 09 267 57 35

 

Deze workshop kwam tot stand in samenwerking met ‘Gezonde Buurt’. Wil je ook mee bouwen aan een ‘Gezonde Buurt’? Lees meer op deze website. https://www.gezondebuurt.be/