De U14 is onze "ploeg van de week"

22.10.2017

Spelers:

boven vlnr: Mauro De Ridder, Sadullah Özcifci, Arda Avsar, Eddy Haegeman (afgevaardigde), Enoch Amoah, Gano Dupré, Seth Jongert.

midden vlnr: Filip De Cloet (trainer), Wout Eeckhaut, Emile Poppe, Arno Bundervoet, Meric Kaan Balci, Torben Cornelis, Owen Ogbebor, Lennert Van Acker, Kristof Vandensteene (afgevaardigde).

onder vlnr: Félix Jean Paul Ekongolo, Noah Vandensteene, Vedran Van Sompel, Brent Bauwens,  Mathieu Tancré, Jelle Buyse, Seppe Everaert.

ontbreekt op foto: Turo Boidin.

Ook talent moet hard werken

Het is een cliché zo groot als een voetbalstadion maar de ploeg U14 onder leiding van trainer Filip De Cloet zorgt nogmaals voor de bevestiging: het ene seizoen is niet te vergelijken met het andere. Waar zijn team vorig jaar bij aanvang van de competitie nog een ruime aanpassingsperiode nodig had om dan uiteindelijk aan het eind van de rit de kampioenstitel te vieren, is het contrast nu wel heel erg groot. Met technisch verzorgd voetbal en gestoeld op een echte winnaarsmentaliteit is het U 14-team in sneltreinvaart gestart. Gevolg daarvan: een plaats in de top drie van het klassement en uitzicht op een al even succesvolle tweede ronde na de winterstop.

Deze uitstekende resultaten komen echter niet zomaar aangewaaid. Het devies van trainer Filip is steeds hetzelfde: ook talentvolle jongens moeten hard werken om de top te bereiken. Een boodschap die binnen zijn groep goed wordt opgepikt en op het veld tot uitvoer wordt gebracht. Want ook daar schuilt het geheim van een (h)echt team: als de sfeer in de kleedkamer snor zit, komt dat in de wedstrijd tot uiting. Met zijn jarenlange ervaring weet trainer Filip als geen ander wanneer hij de teugels moet vieren of aantrekken om op die manier als ploeg tot het gewenste resultaat te komen.
Met andere woorden: de (voetbal)toekomst lacht het U 14-team toe.

Ploegsponsor: