Covid-19 maatregelen jeugdwerking

31.10.2020

Beste ouder, beste speler,

We staan er vandaag niet goed voor, de parameters in ons land kleuren rood. 

De cijfers evolueren niet in de goede richting en gisteren was de regering genoodzaakt om bijkomende maatregelen te nemen. Ook als club moeten we hier onze verantwoordelijkheid nemen. Alle maatregelen en opmerkingen in acht genomen hebben we het volgende beslist: 

- een tijdelijke stopzetting tot 15 november van alle clubactiviteiten tot U12

- een stopzetting tot nader order van alle clubactiviteiten U13. 

De tijdelijke stopzetting tot U12 wordt in de week van 9 november intern geëvalueerd, nieuws hierover ontvang je op het einde van die week. Voor de heropstart vanaf U13 is het wachten op het standpunt van Voetbal Vlaanderen. 

Als alternatief zullen we de spelers vanaf U10 een loopschema aanbieden om in vorm te blijven. Voor de spelers van U7 tot U9 zullen we aan de hand van video's oefeningen posten die onze jongste Ratjes kunnen inoefenen. 

We nemen een onpopulaire en zeer moeilijke beslissing, maar tegelijk maatschappelijk een zeer terechte. We zijn het onszelf verplicht om bij te dragen om dit virus zo snel mogelijk in te dijken. Helaas circuleert vandaag ook veel ongefudeerde informatie en zijn er heel wat meningen. Langs de andere kant zijn er de donkerrode cijfers die tot ernstige reflectie stemmen. Het beeld van onze club zal na de crisis mee worden bepaald door ons gedrag tijdens de crisis, daarom moeten we vandaag samen een inspanning doen. Een inspanning die niet alleen voor u en mij, maar ook om zorgpersoneel te steunen en om te voorkomen dat zij geen keuzes moeten maken die ze niet willen maken. 

We willen dan ook nogmaals een oproep doen om de regels strikt na te leven. Hou afstand, draag een mondmasker wanneer je in contact komt en was regelmatig je handen. 

Ook als club rekenen we op het gezond verstand van iedereen. Wij danken u voor uw begrip. 

Met vriendelijke groeten,

Moussa Achahbar, Hoofd opleidingen KRC Gent.