Bereikbaarheid Blaarmeersen week van 6 november !

28.10.2017

Op 6 november gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de op- en afritten van de R4 van en naar de Drongensesteenweg (N466). Het wegdek en alle aanliggende fietspaden krijgen een opknapbeurt. Bij goed weer moeten de werken in één week klaar zijn.

Om de werken uit te voeren, moeten alle op- en afritten (ook die naar de Zuiderlaan) gedurende een paar dagen dicht. Er zullen verschillende omleidingen gelden voor autoverkeer en bussen. Ook de fietsers vanuit Gent naar de R4-binnenring en vanuit Zwijnaarde (R4) naar de Drongensesteenweg richting Drongen zullen omgeleid worden. Door de werken in verschillende fasen uit te voeren, proberen we de hinder zo veel mogelijk te beperken. 

Timing

Van 6 november tot 13 november 2017

Omleidingen

Fietsers:
kunnen langs de werf rijden (afstappen met fiets aan de hand) en de R4-Binnenring volgen. De op- en afrit in Drongen is afgesloten. Van en naar de Drongensesteenweg (N466) nemen de fietsers de R4-Buitenring, wisselen van Buitenring naar de Binnenring kan aan het complex Vinderhoute (Beekstraat) of aan het complex Sint-Denijslaan/Beukenlaan. 

Auto’s:

  • Van de R4 Binnenring naar Drongensesteenweg (N466): alle verkeer, zowel richting Gent Centrum als richting Drongen rijdt om via de R4-Binnenring tot aan de eerstvolgende afrit Vinderhoute, Beekstraat, R4-Buitenring, afrit Drongen
  • Van Drongensesteenweg (N466) vanuit Drongen of Gent naar de R4-Binnenring: omleiding via de Deinsesteenweg (N466), Mariakerksesteenweg, Beekstraat, R4-Binnenring oprit Vinderhoute
  • Van de R4-Binnenring naar de Watersportbaan via de R4-Binnenring afslag Sint-Denijslaan, Snepkaai, Gordunakaai, Europalaan of Verenigde Natieslaan
  • Van de Watersportbaan naar de R4 Binnenring: via Gordunakaai, Snepkaai en Sint-Denijslaan naar complex Flanders Expo
  • Van Drongensesteenweg N466 of R4 Buitenring (Drongen) naar Watersportbaan: omleiding via R4 Buitenring naar Complex Flanders Expo , Sint-Denijslaan, Gordunakaai.
  • Van de Watersportbaan naar de Drongensesteenweg (N466): omleiding via de Europalaan, Verenigde Natieslaan, Charles Andrieslaan naar de R40 stadsring. Die volg je tot Drongensesteenweg.