Bakkerij Mertens sponsor bij de U16.

22.06.2018

Het broodje van trainer Wesley De Potter en zijn troepen is gebakken, want met bakkerij Mertens heeft de U16-ploeg een mooie en loyale sponsor kunnen strikken voor volgend seizoen. Joris Mertens van Bakkerij Mertens wou graag dat alle U16-spelers er piekfijn zouden bijlopen. Bakkerij Mertens wordt niet alleen shirtsponsor, dankzij zijn loyale steun kunnen we voor deze ploeg ook een extra pakket sweaters kopen om de opwarming mee te doen. Joris Mertens van de gelijknamige bakkerij-patisserie in de Lourdesstraat in Oostakker is al lang geen onbekende meer in de club. Hij levert al jarenlang taart en gebak tijdens de prefoots van het eerste elftal. Bij elke thuismatch vanaf de U12 krijgen onze jeugdspelers en de bezoekers ook heerlijke chocoladekoeken.

“We hebben al een aantal jaar een sterke binding met de Racing,” zo zegt Joris Mertens. “Onze winkels in Oostakker en aan de Muidepoort zijn vlakbij de club, maar onze andere winkel in Gentbrugge ligt naast het vroegere Emmanuel Hielstadion. Dus zo zijn de Ratjes altijd een beetje in de buurt. We hadden al boarding achter één van de beide doel van het A-terrein, maar toen vorig jaar de vraag kwam of ik shirtsponsor wou worden van één van de jeugdploegen heb ik daar meteen enthousiast op gereageerd omdat ik de jeugdwerking graag wil steunen. We vinden het ook belangrijk dat we iets kunnen terugdoen voor een vereniging uit de buurt. Ik probeer de uitslagen zeker op te volgen en op de slotdag ben ik zelfs gaan kijken naar de match op Jong Lede. De jeugdploegen uit de bovenbouw hebben het allemaal uitstekend gedaan, de kampioenentitels zijn er het bewijs van. En ik was best wel trots op ‘onze kampioenenploeg van de U15’ waar ons logo vorig seizoen op het wedstrijdshirt stond. Ik vond het dan ook logisch om sponsor te blijven bij dezelfde ploeg – volgend seizoen dus U16 - en ik hoop dat ze het dit seizoen minstens evengoed doen. Ik zal ze al een beetje onder druk zetten (knipoog).”

Onze club is ontzettend blij en vooral heel dankbaar dat we met Joris Mertens kunnen rekenen op zo’n trouwe en loyale partner voor onze jeugdwerking!